ПОГОДЖЕНО

ЗАТВЕРДЖЕНО

Начальник управління

державного нагляду за дотриманням

санітарного законодавства

Головного управління

Держпродспоживслужби в Черкаській області

______________ Віта МАКОГІН

Директор департаменту освіти

та гуманітарної політики

Черкаської міської ради

______________ Богдан БЄЛОВ

ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ (на осінній період)

для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради

Для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) загального типу

Для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу

Для закладів дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок)

Для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) спеціального типу

Для закладів дошкільної освіти (дитячий садок) загального типу

ПОНЕДІЛОК Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Омлет з морквою

60

60

Плов фруктовий

100

120

Йогурт питний

100

125

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Салат із свіжих томатів з солодким перцем / Вінегре (з 15 жовтня)

60/75

80/100

Борщ чернігівський

150

200

Каша кукурудзяна розсипчаста

90

113

Шніцель зі свинини

60

80

Компот з суміші сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат із капусти, моркви та зеленого горошку

50

67

Рагу із курятини

100

134

Компот з свіжих фруктів

150

180

Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром

30/3/5

30/3/7

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал) :

1235,03

1464,20

ВІВТОРОК Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Морква припущена з родзинками

59

80

Пудинг сирно-яблучний з соусом молочним

140/15

178/20

Какао з молоком

150

180

Бутерброд з твердим сиром

30/5

30/7

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Огірок свіжий / Ікра бурякова (з 15 жовтня)

30/55

50/73

Суп рисовий з помідорами та кип'яченою сметаною

150

200

Пюре з бобових(гороху або сочевиці) з вершковим маслом

90

103

Фіш-боли в томатному соусі (рибні)

50/27

71/41

Сік фруктовий

120

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з варених овочів

41

55

Макарони відварені з овочами

100

125

Чахохбілі з куркою

32/45

43/60

Узвар

150

180

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1238,78

1576,91

СЕРЕДА Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі /Салат вітамінний

50/50

70/60

Каша пшенична в’язка

90

113

Курка по – італійські

36/10

48/12

Чай з лимоном

150/3

180/5

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Помідор свіжий / Салат з капусти, моркви та яблук

30/ 70

-

Помідор свіжий / Салат з квашеної капусти

-

40/55

Баклажани тушковані з помідорами / Салат з варених овочів

60/41

80/55

Суп гороховий з сухариками з пшеничного хліба

150/30

200/30

Пиріг пастуший ( яловичина)

140

187

Сік томатний

120

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Суфле яєчне

75

75

Вареники з вишнями с/м

85

115

Кефір

100

125

Асорті фруктове

50

75

Енергетична цінність ( ккал) :

1131,10

1445,50

ЧЕТВЕР Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі / Салат із капусти з зеленим горошком

50/45

70/60

Макарони відварні з вершковим маслом

90

112

Котлета рублена з курятини

58

77

Компот із свіжих фруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Ікра баклажанна / Салат з вареного буряка

50/60

60/80

Суп картопляний з макаронними виробами

150

200

Картопляне пюре

90

112

Хлібець рибний

48

73

Узвар

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з тертої моркви з яблуками

85

85

Ліниві вареники з соусом молочним

120/15

154/25

Чай з лимоном

150/3

180/5

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал) :

1195,48

1528,64

П’ЯТНИЦЯ Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Салат з яйцем сиром та кип’яченою сметаною

50

50

Голубці ліниві з курячим м’ясом

90

120

Какао з молоком

150

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Салат з варених овочів

41

55

Суп-пюре з квасолі з кип’яченою сметаною

150/4

200/5

Булгур з овочами

90

105

Філе курки запечене під сиром

55

74

Кисіль вишневий (вишня свіжозаморожена )

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат морк’яно – яблучний з твердим сиром

55

75

Молочно гречана каша з вершковим маслом

150

200

Напій лимонний з родзинками.

150

180

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал) :

1152,14

1421,10

ПОНЕДІЛОК Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Морква тушкована з чорносливом

35

47

Каша боярська ( із пшона з родзинками )

95

125

Соус фруктовий

29

40

Какао з молоком

150

180

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Огірок свіжий / Горошок овочевий відварний

30

40

Огірок свіжий / Огірок солоний

40

26

Борщ по-бахмацькі з кип’яченою сметаною

150/6

200/8

Каша перлова в’язка

82

103

Кури з яблуками в сметані

30/30

40/40

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з свіжої капусти та кропу

32

45

Каша гречана розсипчаста

82

103

М'ясо відварене в кисло – солодкому соусі (свинина)

27/23

36/31

Чай з лимоном

150/3

180/3

Бутерброд з вершковим масло та сиром твердим

30/3/5

30/3/7

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал) :

1267,15

1604,00

ВІВТОРОК Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Салат з моркви та часнику

40

50

Каша пшенична в’язка

90

113

Тюфтелька куряча (з овочами )

66/24

88/32

Чай

150

180

Бутерброд з сиром твердим

30/5

30/7

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Салат « Полонинський»

40

54

Суп селянський з перловою крупою та кип’яченою сметаною

150/5

200/7

Шніцель рибний натуральний

47

70

Картопляне пюре

90

112

Сік фруктовий

120

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Каша гарбузова

129

162

Сирники

57

75

Соус сметанний (на молоці)

20

35

Йогурт питний

100

125

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1202,00

1604,00

СЕРЕДА Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Салат з білокачанної капусти

50

62

Макаронник з м’ясом (яловичина)

93

125

Какао з молоком

150

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Салат з свіжих томатів та солодким перцем

45

55

Салат з вареного буряка (з 15 жовтня)

50

60

Суп – пюре гороховий

150

200

Каша гречана в’язка

90

113

Котлета натуральна з філе курки панірована в сухарях

48

65

Узвар

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Омлет «Драчена»

46

46

Плов фруктовий

100

120

Шарлотка яблучна

65

90

Кисіль вишневий (вишня свіжоморожена)

150

180

Енергетична цінність ( ккал) :

1307,51

1610,73

ЧЕТВЕР Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Банош по гуцульські з твердим сиром

80/4

100/5

Пудинг із сиру кисломолочного (запечений)

77

100

Соус фруктовий

22

30

Кефір

100

125

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Салат з яйцям, сиром та кип'яченою сметаною

50

50

Суп польовий із кип’яченою сметаною

150/4

200/5

Пюре з сочевиці з вершковим маслом

90

113

Котлета рибна любительська

88

60

Компот із свіжих фруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат вітамінний

50

60

Картопля тушкована з цибулею та томату

100

125

Нагетси курячі

56

75

Узвар

150

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал) :

1275,25

1644,20

П’ЯТНИЦЯ Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Салат « Полонинський»

40

54

Макарони відварні з маслом вершковим

90

113

Кури з яблуками в сметані

30/30

40/40

Компот із сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Салат з капусти, моркви та зеленого горошку

50

67

Борщ полтавський з галушками та кип’яченою сметаною

150/27/6

200/36/8

Каша ячна в’язка з вершковим маслом

82

103

Биточок рублений з м’яса курки паровий

58

77

Сік томатний

120

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Омлет

60

60

Булгур з овочами

90

105

Компот із свіжих яблук

150

180

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1354,48

1696,07

ПОНЕДІЛОК Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Морква тушкована в сметані

60

84

Каша « Янтарна» ( із пшона з яблуками )

100

125

Какао з молоком

150

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Огірок свіжий/ Ікра бурякова

30/55

-

Огірок свіжий/ Огірки солоні

-

40/40

Суп -харчо

150

200

Макарони відварені з сиром твердим

90/7

113/9

Курячий рулет фарширований вареним яйцем

60

80

Узвар

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Теплий салат із овочів з цвітної капусти

50

50

Каша кукурудзяна розсипчаста

90

113

Чахохбілі з куркою

32/45

43/60

Компот із свіжих фруктів

150

180

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1168,75

1406,97

ВІВТОРОК Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Помідор свіжий/Салат із зеленого горошку з цибулею

40

55

Каша ячна розсипчаста з цибулею

96

120

Тюфтелька куряча з овочами

66/24

88/32

Чай з лимоном

150/3

180/5

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Капуста смажена в сухарях ( з цвітної капусти або білокачанної капусти)

26

35

Суп селянський з перловою крупою та кип'яченою сметаною

150/5

200/7

Товчанка

112

140

Тюфтельки «БЕЛІП» в сметанно-томатному соусі (рибна)

60/20

90/30

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Каша вівсяна в’язка

82

103

Гратен « Зебра» ( запіканка сирна з какао)

77

100

Йогурт питний

100

125

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1212,00

1603,00

СЕРЕДА Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Суфле яєчне

75

75

Каша в’язка пшенична з морквою

90

113

Кефір

100

125

Бутерброд з сиром твердим

30/5

30/7

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Салат з моркви та часнику

40

50

Суп – пюре гороховий

150

200

Кнелі із курятини з рисом в сметано – томатному соусі

47/32

63/56

Запіканка овочева

112

140

Сік томатний

120

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Свіжий огірок / Буряк тушкований з чорносливом

30/34

40/47

Вареники з вареним курячим м’ясом

81

108

Компот із свіжих фруктів

150

180

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал) :

1127,00

1422,39

ЧЕТВЕР Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Фузілі з твердим сиром

90/7

113/9

Моркв’яна запіканка з сиром кисломолочним та фруктовим соусом

100/29

138/40

Какао з молоком

150

180

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Салат з капусти, моркви та яблук

70

93

Суп болгарський із кип’яченою сметаною

150/4

200/5

Пюре з бобових (сочевиця або горох) з вершковим маслом

90

113

Фрикаделька рибна

60

90

Узвар

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з зеленого горошку та цибулі/Солоний огірок

40 /-

-/40

Каша вівсяна в’язка

82

103

Мафіни з овочами та твердим сиром (з м’яса яловичини)

63

84

Кисіль вишневий

150

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал) :

1158,40

1470,35

П’ЯТНИЦЯ Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Салат з свіжої капусти та кропу

32

45

Картопля відварна з вершковим маслом

80

100

Нагетси курячі

56

75

Сік фруктовий

120

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Салат з яйцем, сиром з кип’яченою сметаною

50

50

Капусняк український

150

200

Каша ячна в’язка з вершковим маслом

82

103

М'ясо відварне в кисло – солодкому соусі (свинина)

27/23

36/31

Компот із сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Омлет

60

60

Каша молочна гречана

145

200

Чай з лимоном

150/3

180/5

Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром

30/3/5

30/3/7

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1338,94

1477,40

ПОНЕДІЛОК Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Салат з моркви та часнику

39

50

Омлет «Драчена»

46

46

Фузіллі з твердим сиром

90/7

113/9

Сік фруктовий

120

180

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Огірок свіжий / Буряк тушкований з чорносливом

20/34

25/47

Борщ по-бахмацькі з кип’яченою сметаною

150/6

200/8

Каша перлова в’язка

82

103

Ковбаски м’ясні (свинина)

65

87

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат із капусти з зеленим горошком

45

60

Зрази картопляні з курячим м’ясом «Човники»

116

145

Узвар

150

180

Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром

30/3/5

30/3/7

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1178,83

1495,00

ВІВТОРОК Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Свіжий помідор

30

40

Морква припущена /Солоний помідор

50/-

-/40

Каша пшенична в’язка

90

113

Котлета натуральна з м’яса індика панірована в сухарях

48

64

Чай з лимоном

150/3

180/5

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Салат з білокачанної капусти

50

62

Суп гречаний

150

200

Картопляне пюре

90

112

Риба з кисло-солодким соусом

33/24

49/36

Компот із свіжи яблук

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Гарбуз запечений з яблуками

45

60

Вареники ліниві із сиру кисломолочного

117

154

Соус фруктовий (вишневий)

29

30

Какао з молоко

150

180

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал) :

1148,04

1465,87

СЕРЕДА Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Салат з капусти, морки та яблук

70

93

Макаронник з м’ясом яловичини

93

125

Кефір

100

125

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Помідор / Капуста тушкована

30/38

40/50

Суп із сочевиці

150

200

Каша гречана в’язка

90

113

Оладки з м’яса курки

69

93

Компот із сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Каша рисова молочна

150

200

Шарлотка яблучна

66

90

Кисіль вишневий ( вишня свіжоморожена)

150

180

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал) :

1260,00

1489,18

ЧЕТВЕР Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Каша вівсяна в’язка

82

103

Оладки з сиру кисломолочного

78

100

Соус фруктовий

29

40

Какао з молоком

150

180

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Огірок свіжий / Буряк тушкований з яблуками у сметанному соусі

30/30

40/40

Суп картопляний з макаронними виробами

150

200

Пюре з гороху з вершковим маслом

88

110

Товченики рибні

42

62

Узвар

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Свіжий помідор / Салат з варених овочів

30/41

40/55

Банош по гуцульські з твердим сиром

80/4

100/5

Суфле з вареного м’яса курки з цвітною капустою

65

87

Чай з лимоном

150/3

180/5

Бутерброд з твердим сиром

30/5

30/7

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1167,58

1505,00

П’ЯТНИЦЯ Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Салат з тертої моркви з яблуками

50

75

Омлет з твердим сиром

60

60

Локшинник з фруктами з соусом фруктовим

140/30

175/40

Йогурт

100

125

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Теплий салат з овочів з цвітної капусти

40

55

Борщ український

150

200

Каша кукурудзяна в’язка

82

103

Чахохбілі з м’ясом курки

32/45

45/60

Сік томатний

120

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з свіжої капусти та кропу

32

Салат з свіжої капусти та кропу / Салат з квашеної капусти

45/55

Картопля відварна з вершковим маслом

88

110

Биточок рублений з м’яса курки паровий

58

77

Компот із сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1126,90

1441,05

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування