ПОГОДЖЕНО
ЗАТВЕРДЖЕНО
Начальник управління
державного нагляду за дотриманням
санітарного законодавства
Головного управління
Держпродспоживслужби в Черкаській області
______________ Віта МАКОГІН
Директор департаменту освіти
та гуманітарної політики
Черкаської міської ради
______________ Богдан БЄЛОВ
ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ (на осінній період)
для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради
Для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) загального типу
Для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу
Для закладів дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок)
Для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) спеціального типу
Для закладів дошкільної освіти (дитячий садок) загального типу
ПОНЕДІЛОК Перший тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Омлет з морквою
60
60
Плов фруктовий
100
120
Йогурт питний
100
125
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Салат із свіжих томатів з солодким перцем / Вінегре (з 15 жовтня)
60/75
80/100
Борщ чернігівський
150
200
Каша кукурудзяна розсипчаста
90
113
Шніцель зі свинини
60
80
Компот з суміші сухофруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат із капусти, моркви та зеленого горошку
50
67
Рагу із курятини
100
134
Компот з свіжих фруктів
150
180
Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром
30/3/5
30/3/7
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал) :
1235,03
1464,20
ВІВТОРОК Перший тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Морква припущена з родзинками
59
80
Пудинг сирно-яблучний з соусом молочним
140/15
178/20
Какао з молоком
150
180
Бутерброд з твердим сиром
30/5
30/7
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Огірок свіжий / Ікра бурякова (з 15 жовтня)
30/55
50/73
Суп рисовий з помідорами та кип'яченою сметаною
150
200
Пюре з бобових(гороху або сочевиці) з вершковим маслом
90
103
Фіш-боли в томатному соусі (рибні)
50/27
71/41
Сік фруктовий
120
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з варених овочів
41
55
Макарони відварені з овочами
100
125
Чахохбілі з куркою
32/45
43/60
Узвар
150
180
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1238,78
1576,91
СЕРЕДА Перший тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі /Салат вітамінний
50/50
70/60
Каша пшенична в’язка
90
113
Курка по – італійські
36/10
48/12
Чай з лимоном
150/3
180/5
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Помідор свіжий / Салат з капусти, моркви та яблук
30/ 70
-
Помідор свіжий / Салат з квашеної капусти
-
40/55
Баклажани тушковані з помідорами / Салат з варених овочів
60/41
80/55
Суп гороховий з сухариками з пшеничного хліба
150/30
200/30
Пиріг пастуший ( яловичина)
140
187
Сік томатний
120
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Суфле яєчне
75
75
Вареники з вишнями с/м
85
115
Кефір
100
125
Асорті фруктове
50
75
Енергетична цінність ( ккал) :
1131,10
1445,50
ЧЕТВЕР Перший тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі / Салат із капусти з зеленим горошком
50/45
70/60
Макарони відварні з вершковим маслом
90
112
Котлета рублена з курятини
58
77
Компот із свіжих фруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Ікра баклажанна / Салат з вареного буряка
50/60
60/80
Суп картопляний з макаронними виробами
150
200
Картопляне пюре
90
112
Хлібець рибний
48
73
Узвар
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з тертої моркви з яблуками
85
85
Ліниві вареники з соусом молочним
120/15
154/25
Чай з лимоном
150/3
180/5
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал) :
1195,48
1528,64
П’ЯТНИЦЯ Перший тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Салат з яйцем сиром та кип’яченою сметаною
50
50
Голубці ліниві з курячим м’ясом
90
120
Какао з молоком
150
180
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Салат з варених овочів
41
55
Суп-пюре з квасолі з кип’яченою сметаною
150/4
200/5
Булгур з овочами
90
105
Філе курки запечене під сиром
55
74
Кисіль вишневий (вишня свіжозаморожена )
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат морк’яно – яблучний з твердим сиром
55
75
Молочно гречана каша з вершковим маслом
150
200
Напій лимонний з родзинками.
150
180
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал) :
1152,14
1421,10
ПОНЕДІЛОК Другий тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Морква тушкована з чорносливом
35
47
Каша боярська ( із пшона з родзинками )
95
125
Соус фруктовий
29
40
Какао з молоком
150
180
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Огірок свіжий / Горошок овочевий відварний
30
40
Огірок свіжий / Огірок солоний
40
26
Борщ по-бахмацькі з кип’яченою сметаною
150/6
200/8
Каша перлова в’язка
82
103
Кури з яблуками в сметані
30/30
40/40
Компот із суміші сухофруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з свіжої капусти та кропу
32
45
Каша гречана розсипчаста
82
103
М'ясо відварене в кисло – солодкому соусі (свинина)
27/23
36/31
Чай з лимоном
150/3
180/3
Бутерброд з вершковим масло та сиром твердим
30/3/5
30/3/7
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал) :
1267,15
1604,00
ВІВТОРОК Другий тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Салат з моркви та часнику
40
50
Каша пшенична в’язка
90
113
Тюфтелька куряча (з овочами )
66/24
88/32
Чай
150
180
Бутерброд з сиром твердим
30/5
30/7
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Салат « Полонинський»
40
54
Суп селянський з перловою крупою та кип’яченою сметаною
150/5
200/7
Шніцель рибний натуральний
47
70
Картопляне пюре
90
112
Сік фруктовий
120
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Каша гарбузова
129
162
Сирники
57
75
Соус сметанний (на молоці)
20
35
Йогурт питний
100
125
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1202,00
1604,00
СЕРЕДА Другий тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Салат з білокачанної капусти
50
62
Макаронник з м’ясом (яловичина)
93
125
Какао з молоком
150
180
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Салат з свіжих томатів та солодким перцем
45
55
Салат з вареного буряка (з 15 жовтня)
50
60
Суп – пюре гороховий
150
200
Каша гречана в’язка
90
113
Котлета натуральна з філе курки панірована в сухарях
48
65
Узвар
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Омлет «Драчена»
46
46
Плов фруктовий
100
120
Шарлотка яблучна
65
90
Кисіль вишневий (вишня свіжоморожена)
150
180
Енергетична цінність ( ккал) :
1307,51
1610,73
ЧЕТВЕР Другий тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Банош по гуцульські з твердим сиром
80/4
100/5
Пудинг із сиру кисломолочного (запечений)
77
100
Соус фруктовий
22
30
Кефір
100
125
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Салат з яйцям, сиром та кип'яченою сметаною
50
50
Суп польовий із кип’яченою сметаною
150/4
200/5
Пюре з сочевиці з вершковим маслом
90
113
Котлета рибна любительська
88
60
Компот із свіжих фруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат вітамінний
50
60
Картопля тушкована з цибулею та томату
100
125
Нагетси курячі
56
75
Узвар
150
180
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал) :
1275,25
1644,20
П’ЯТНИЦЯ Другий тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Салат « Полонинський»
40
54
Макарони відварні з маслом вершковим
90
113
Кури з яблуками в сметані
30/30
40/40
Компот із сухофруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Салат з капусти, моркви та зеленого горошку
50
67
Борщ полтавський з галушками та кип’яченою сметаною
150/27/6
200/36/8
Каша ячна в’язка з вершковим маслом
82
103
Биточок рублений з м’яса курки паровий
58
77
Сік томатний
120
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Омлет
60
60
Булгур з овочами
90
105
Компот із свіжих яблук
150
180
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1354,48
1696,07
ПОНЕДІЛОК Третій тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Морква тушкована в сметані
60
84
Каша « Янтарна» ( із пшона з яблуками )
100
125
Какао з молоком
150
180
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Огірок свіжий/ Ікра бурякова
30/55
-
Огірок свіжий/ Огірки солоні
-
40/40
Суп -харчо
150
200
Макарони відварені з сиром твердим
90/7
113/9
Курячий рулет фарширований вареним яйцем
60
80
Узвар
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Теплий салат із овочів з цвітної капусти
50
50
Каша кукурудзяна розсипчаста
90
113
Чахохбілі з куркою
32/45
43/60
Компот із свіжих фруктів
150
180
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1168,75
1406,97
ВІВТОРОК Третій тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Помідор свіжий/Салат із зеленого горошку з цибулею
40
55
Каша ячна розсипчаста з цибулею
96
120
Тюфтелька куряча з овочами
66/24
88/32
Чай з лимоном
150/3
180/5
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Капуста смажена в сухарях ( з цвітної капусти або білокачанної капусти)
26
35
Суп селянський з перловою крупою та кип'яченою сметаною
150/5
200/7
Товчанка
112
140
Тюфтельки «БЕЛІП» в сметанно-томатному соусі (рибна)
60/20
90/30
Компот із суміші сухофруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Каша вівсяна в’язка
82
103
Гратен « Зебра» ( запіканка сирна з какао)
77
100
Йогурт питний
100
125
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1212,00
1603,00
СЕРЕДА Третій тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Суфле яєчне
75
75
Каша в’язка пшенична з морквою
90
113
Кефір
100
125
Бутерброд з сиром твердим
30/5
30/7
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Салат з моркви та часнику
40
50
Суп – пюре гороховий
150
200
Кнелі із курятини з рисом в сметано – томатному соусі
47/32
63/56
Запіканка овочева
112
140
Сік томатний
120
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Свіжий огірок / Буряк тушкований з чорносливом
30/34
40/47
Вареники з вареним курячим м’ясом
81
108
Компот із свіжих фруктів
150
180
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал) :
1127,00
1422,39
ЧЕТВЕР Третій тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Фузілі з твердим сиром
90/7
113/9
Моркв’яна запіканка з сиром кисломолочним та фруктовим соусом
100/29
138/40
Какао з молоком
150
180
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Салат з капусти, моркви та яблук
70
93
Суп болгарський із кип’яченою сметаною
150/4
200/5
Пюре з бобових (сочевиця або горох) з вершковим маслом
90
113
Фрикаделька рибна
60
90
Узвар
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з зеленого горошку та цибулі/Солоний огірок
40 /-
-/40
Каша вівсяна в’язка
82
103
Мафіни з овочами та твердим сиром (з м’яса яловичини)
63
84
Кисіль вишневий
150
180
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал) :
1158,40
1470,35
П’ЯТНИЦЯ Третій тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Салат з свіжої капусти та кропу
32
45
Картопля відварна з вершковим маслом
80
100
Нагетси курячі
56
75
Сік фруктовий
120
180
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Салат з яйцем, сиром з кип’яченою сметаною
50
50
Капусняк український
150
200
Каша ячна в’язка з вершковим маслом
82
103
М'ясо відварне в кисло – солодкому соусі (свинина)
27/23
36/31
Компот із сухофруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Омлет
60
60
Каша молочна гречана
145
200
Чай з лимоном
150/3
180/5
Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром
30/3/5
30/3/7
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1338,94
1477,40
ПОНЕДІЛОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Салат з моркви та часнику
39
50
Омлет «Драчена»
46
46
Фузіллі з твердим сиром
90/7
113/9
Сік фруктовий
120
180
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Огірок свіжий / Буряк тушкований з чорносливом
20/34
25/47
Борщ по-бахмацькі з кип’яченою сметаною
150/6
200/8
Каша перлова в’язка
82
103
Ковбаски м’ясні (свинина)
65
87
Компот із суміші сухофруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат із капусти з зеленим горошком
45
60
Зрази картопляні з курячим м’ясом «Човники»
116
145
Узвар
150
180
Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром
30/3/5
30/3/7
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1178,83
1495,00
ВІВТОРОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Свіжий помідор
30
40
Морква припущена /Солоний помідор
50/-
-/40
Каша пшенична в’язка
90
113
Котлета натуральна з м’яса індика панірована в сухарях
48
64
Чай з лимоном
150/3
180/5
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Салат з білокачанної капусти
50
62
Суп гречаний
150
200
Картопляне пюре
90
112
Риба з кисло-солодким соусом
33/24
49/36
Компот із свіжи яблук
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Гарбуз запечений з яблуками
45
60
Вареники ліниві із сиру кисломолочного
117
154
Соус фруктовий (вишневий)
29
30
Какао з молоко
150
180
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал) :
1148,04
1465,87
СЕРЕДА Четвертий тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Салат з капусти, морки та яблук
70
93
Макаронник з м’ясом яловичини
93
125
Кефір
100
125
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Помідор / Капуста тушкована
30/38
40/50
Суп із сочевиці
150
200
Каша гречана в’язка
90
113
Оладки з м’яса курки
69
93
Компот із сухофруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Каша рисова молочна
150
200
Шарлотка яблучна
66
90
Кисіль вишневий ( вишня свіжоморожена)
150
180
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал) :
1260,00
1489,18
ЧЕТВЕР Четвертий тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Каша вівсяна в’язка
82
103
Оладки з сиру кисломолочного
78
100
Соус фруктовий
29
40
Какао з молоком
150
180
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Огірок свіжий / Буряк тушкований з яблуками у сметанному соусі
30/30
40/40
Суп картопляний з макаронними виробами
150
200
Пюре з гороху з вершковим маслом
88
110
Товченики рибні
42
62
Узвар
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Свіжий помідор / Салат з варених овочів
30/41
40/55
Банош по гуцульські з твердим сиром
80/4
100/5
Суфле з вареного м’яса курки з цвітною капустою
65
87
Чай з лимоном
150/3
180/5
Бутерброд з твердим сиром
30/5
30/7
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1167,58
1505,00
П’ЯТНИЦЯ Четвертий тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Салат з тертої моркви з яблуками
50
75
Омлет з твердим сиром
60
60
Локшинник з фруктами з соусом фруктовим
140/30
175/40
Йогурт
100
125
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Теплий салат з овочів з цвітної капусти
40
55
Борщ український
150
200
Каша кукурудзяна в’язка
82
103
Чахохбілі з м’ясом курки
32/45
45/60
Сік томатний
120
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з свіжої капусти та кропу
32
Салат з свіжої капусти та кропу / Салат з квашеної капусти
45/55
Картопля відварна з вершковим маслом
88
110
Биточок рублений з м’яса курки паровий
58
77
Компот із сухофруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1126,90
1441,05