ПОГОДЖЕНО

ЗАТВЕРДЖЕНО

Начальник управління

державного нагляду за дотриманням

санітарного законодавства

Головного управління

Держпродспоживслужби в Черкаській області

______________ Віта МАКОГІН

Директор департаменту освіти та

гуманітарної політики

Черкаської міської ради

_____________ Богдан БЄЛОВ

ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ (на весняний період)

для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) загального типу

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу

для закладів дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок)

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) спеціального типу

для закладів дошкільної освіти (дитячий садок) спеціального типу

ПОНЕДІЛОК

Перший тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

Буряк тушкований з чорносливом (до 15 квітня)

34

47

Огірок свіжий (з 15 квітня)

20

25

ЗП; МП.Л

Каша кукурудзяна розсипчаста

90

113

Г

Чахохбілі з м’ясом курки

32/45

45/60

Сік фруктовий

120

180

МП.Л

Бутерброд із твердим сиром

30/5

30/7

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Теплий салат з цвітної капусти та овочів

50

50

Салат з капусти та кропу

30

45

Г

Суп гороховий з грінками

150 /15

200 /15

Я,Г

Пиріг пастуший (м'ясо яловичини)

140

187

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Г, МП.Л

Суп молочний з макаронами

150

200

Г, МП.Л,Я

Шарлотка яблучна

65

90

Чай з лимоном

150/3

180/5

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал)

1135,72

1365,72

ВІВТОРОК

Перший тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

Г

Капуста тушкована / салат з свіжої капусти, огірків та кропу

38/50

50/70

ЗП.Г

Каша пшенична розсипчаста з цибулею

97

121

Р, Г

Риба в кисло-солодкому соусі

40/24

60/36

Сік томатний

120

180

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Салат з варених овочів /салат з редису та свіжих огірків

41/50

55/63

Я

Суп із цвітної капусти зі сметаною

150/5

200/8

МП.Л

Каша гречана розсипчаста

90

113

Г; Я

Нагетси курячі

56

75

Узвар

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Морква тушкована з курагою

53

70

МП.Л; Г,Я

Вареники ліниві з сиром кисломолочним

120

150

Соус фруктовий (із вишні свіжомороженої)

22

30

МП.Л

Какао з молоком

150

180

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал)

1330,50

1680,00

СЕРЕДА

Перший тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

Салат з зеленого горошку з цибулею

40

55

Я

Яєчна кашка

52

52

Г, МП.Л

Фузілі з сиром твердим

90/7

113/9

МП.Л

Кефір

100

125

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Ікра з моркви / салат зі свіжих огірків та зеленої цибулі

65/50

81/70

МП.Л; Г,Я

Борщ полтавський з галушками

150/27

200/36

ЗП; МП.Л

Каша рисова розсипчаста

82

103

Г, Я

Нагетси курячі

56

75

Компот із свіжих яблук

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

МП.Л

Cалат з вареного буряка / Салат із зеленої цибулі з твердим сиром

50/40

50/60

ЗП; МП.Л

Каша перлова в`язка

82

103

МП.Л; Г,Я

Тюфтелька куряча (з овочами)

66 /24

88 /32

Чай з лимоном

150/3

180/5

Г

Хліб житній

30

30

Енергетична цінність ( ккал)

1256,22

1607,97

ЧЕТВЕР

Перший тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

МП.Л

Морква припущена із родзинками

60

80

МП.Л; Г,Я

Локшинник з сиром кисломолочним

115

150

МП.Л; Г

Соус молочний

15

20

МП.Л

Йогурт

100

125

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Я; МП.Л

Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною

50

50

ЗП

Суп гречаний м’ясною фрикаделькою (із м’яса курки)

150/11

200/15

ЗП.Г; МП.Л

Каша ячна в’язка

82

103

Курка по-італійські (підлива)

36/10

48/13

Компот із плодів сушених (кураги)

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з варених овочів / огірок свіжий

41/20

55/25

Товчанка

112

140

Р; Я; ЗП.Г

Фіш-боли в томатному соусі

50/27

75/41

Компот із вишні (свіжомороженої)

150

180

Г

Хліб житній

30

30

ГХ

Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом

50

70

Енергетична цінність ( ккал)

1150,20

1450,60

П’ЯТНИЦЯ

Перший тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

Я; МП.Л; Г

Омлет драчена

46

46

ЗП; МП.Л

Каша Янтарна з яблучним соусом

100/22

125/31

МП.Л

Какао з молоком

150

180

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Салат український / салат з редиски та зеленої цибулі

65/38

90/48

З,Я, МП.Л

Куліш пшоняний з фрикаделькою (м`ясо курки) та сметаною

150 /15/7

200 /20/9

Г

Булгур з овочами

90

105

Г

М'ясо відварене в кисло – солодкому соусі (свинина)

27 / 23

36 / 31

Компот із свіжих фруктів (яблуко)

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

МП.Л; Г; Я

Пудинг з цвітної капусти

60

80

Г

Рагу із м’яса курки

31/100

42/134

Напій лимонний з родзинками

150

180

МП.Л

Бутерброд з твердим сиром

30/5

30/7

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал)

1345,70

1700,00

ПОНЕДІЛОК

Другий тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

Я; МП.Л

Омлет з морквою

60

60

ЗП; МП.Л

Різотто з зеленим горошком та твердим сиром

80/3

100/5

МП.Л

Йогурт питний

100

125

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Салат з зеленого горошку з цибулею

40

55

МП.Л

Борщ український

150

200

МП.Л

Каша гречана розсипчаста

90

113

Г

Шніцель зі свинини або яловичини

60

80

Узвар

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Г

Салат з буряком та сухариками (до 15 квітня)

50

75

Свіжий огірок (з 15 квітня)

20

25

Г; МП.Л

Пенне з маслом вершковим

80

100

Г; МП.Л; Я

Пудинг із м’яса курки

60

80

Компот із свіжих яблук

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал)

1369,81

1681,02

ВІВТОРОК

Другий тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

ГХ

Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом

50

70

ЗП;МП.Л;Я;Г

Запіканка рисова з сиром кисломолочним

100

130

МП.Л

Соус молочний

15

20

МП.Л

Кефір

100

125

Обід

ГХ

Салат з буряка та грецького горіха ( до 15 квітня)

30

50

Салат з капусти та кропу (з 15 квітня)

30

30

МП.Л

Суп із цвітної капусти зі сметаною

150/5

200/8

МП.Л

Пюре з бобових ( гороху або сочевиці) з вершковим маслом

90

113

Р; МП.Л; Г; Я

Тефтелі БЕЛІП в сметанно-томатному соусі

60/20

90/30

Компот із вишні (свіжоморожених)

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Пюре морквяне /салат із свіжих огірків

54/25

73/30

ЗП.Г; МП.Л

Каша вівсяна в'язка

82

103

Г

Чахохбілі з куркою

32/45

43/60

Чай з лимоном

150/3

180/5

МП.Л

Бутерброд із твердим сиром

30/5

30/7

Енергетична цінність ( ккал)

1271,49

1698,62

СЕРЕДА

Другий тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

Капуста тушкована / салат із свіжої капусти, огірків та кропу

38/50

50/70

ЗП.Г; МП.Л

Плов з м’яса курки

110

146

Сік томатний

120

180

МП.Л

Бутерброд з твердим сиром

30/5

30/7

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Теплий салат із овочів з цвітною капустою / салат з редису та зеленої цибулі

50/38

50/48

Г

Суп з макаронними виробами та картоплею

150

200

МП.Л

Картопляне пюре

90

112

Г; МП.Л

Биточки парові (з м’яса яловичини) з соусом молочним

60/15

80/20

Компот із сухофруктів

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Я; МП.Л; Г

Суфле яєчне

75

75

Г; Я; МП.Л

Вареники з вишнями (свіжомороженими)

85

115

МП.Л

Какао з молоком

150

180

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал)

1161,16

1448,97

ЧЕТВЕР

Другий тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

Салат з зеленого горошку з цибулею / Свіжий огірок

40/20

55/25

ЗП.Г

Каша ячна розсипчаста з цибулею

96

120

Р; Г; Я; МП.Л

Суфле рибне

45

68

Сік фруктовий

120

180

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Буряк тушкований з чорносливом (до 15 квітня)

34

47

Салат зі свіжої капусти з кропом (з 15 квітня)

32

45

МП.Л

Суп-харчо

150

200

ЗП.Г; МП.Л

Каша пшенична в’язка

90

113

Г,Я

Курячий рулет фарширований вареним яйцем

60

80

Напій лимонний з родзинками

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Морква тушкована з курагою

53

70

МП.Л; ЗП.Г; Я

Сирний чізкейк із шоколадним соусом

122/20

155/35

МП.Л

Какао з молоком

150

180

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал)

1250,25

1595,35

П’ЯТНИЦЯ

Другий тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

Я; МП.Л

Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною

50

50

МП.Л

Голубці ліниві з м`ясом курки

90

120

Чай з лимоном

150/3

180/5

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Вінегрет (до 15 квітня)

75

100

Огірок свіжий (з 15 квітня)

20

25

Суп болгарський з сметаною

150/4

200/5

МП.Л

Каша гречана розсипчаста

82

103

Г; МП.Л; Я

Оладки курячі з цибулевим соусом

70/11

93/15

Кисіль вишневий (вишня свіжозаморожена )

150

103

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з запеченої груші та морки

55

77

ЗП; МП.Л

Каша пшоняна з фруктами

110

143

Г; МП.Л; Я

Шарлотка яблучна

67

90

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Енергетична цінність ( ккал)

1227,20

1548,20

ПОНЕДІЛОК

Третій тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

Горошок овочевий відварний / Салат з редису та зеленої цибулі

40/38

53/48

Я; МП.Л

Омлет з твердим сиром

57

57

Г

Булгур з овочами

90

105

Чай з лимоном

150/3

180/5

Асорті фруктове

50

75

Обід

Салат із зеленої цибулі з твердим сиром

40

40

Г; Я; МП.Л

Борщ полтавський з галушками

150/27

200/36

ЗП.Г; МП.Л

Каша вівсяна в’язка

82

103

Г

Шніцель зі свинини

60

80

Сік фруктовий

120

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Капуста смажена в сухарях / огірок свіжий

24/20

32/25

МП.Л

Картопля тушкована з цибулею та томатом

100

125

Г; Я

Нагетси курячі

56

75

Компот із вишні (свіжозамороженої)

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Енергетична цінність ( ккал)

1306,70

1632,45

ВІВТОРК

Третій тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

ГХ

Салат моркв’яно-яблучний з горіхами

60

80

ЗП.Г; МП.Л; Я

Пудинг із сиру кисломолочного (запечений)

77

100

Соус фруктовий

22

31

МП.Л

Какао з молоком

150

180

МП.Л

Бутерброд з сиром твердим

30/5

30/7

Обід

Салат з буряком та сухариками (до 15 квітня)

50

75

Огірок свіжий (з 15 квітня)

20

25

ЗП; МП.Л

Суп польовий із сметаною

150/4

200/5

Пюре з бобових (горох або сочевиця)

90

113

Р; Я; ЗП

Фіш-боли в томатному соусі

50/27

75/41

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з зеленого горошку з цибулею / салат із свіжих огірків

40/25

55/30

ЗП; МП.Л

Каша кукурудзяна в'язка

82

103

Г; МП.Л; Я

Тюфтелька куряча (з овочами)

66/24

88/32

МП.Л

Кефір

100

125

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність (ккал)

1145,38

1395,72

СЕРЕДА

Третій тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

Морква припущена / Огірок свіжий

50/20

Огірок солоний / Огірок свіжий

25/25

ЗП; МП.Л

Різотто з зеленим горошком та твердим сиром

80/3

100/5

Г; Я

Паличка куряча

45

60

Компот із свіжих яблук

150

180

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

МП.Л

Буряк тушкований з яблуками в сметанному соусі (до 15 квітня)

30

40

Огірок свіжий (з 15 квітня)

20

25

Я

Борщ із шпинатом

150

200

Г; Я; МП.Л

Запіканка макаронна з м'ясом яловичини

94

125

Напій лимонний з родзинками

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Я; МП.Л

Омлет з морквою

60

60

МП.Л

Каша гречана рідка молочна

150

200

Чай

150

180

Г

Хліб житній

30

30

ГХ

Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом

50

70

Енергетична цінність ( ккал)

1165,13

1466,02

ЧЕТВЕР

Третій тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

ГХ

Салат моркв’яно-яблучний з горіхами

60

80

МП.Л; ЗП.Г; Я

Пудинг із сиру кисломолочного (запечений) з фруктовим соусом

80/30

100/40

МП.Л

Какао з молоком

150

180

МП.Л

Бутерброд з із твердим сиром

30/5

30/7

Обід

Салат український /салат з редису та зеленої цибулі

50/38

50/48

МП.Л

Суп-харчо

150

200

Товчанка

90

113

Р; Г; Я; МП.Л

Котлета рибна любительська

59

88

Узвар

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Вінегрет (до 15 квітня)

75

100

Я; МП.Л

Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною (з 15 квітня)

50

50

Г; Я; МП.Л

Вареники з вареним курячим м’ясом

81

108

Сік томатний

120

180

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал)

1258,82

1498,00

П’ЯТНИЦЯ

Третій тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

Горошок овочевий відварений (до 15 квітня) / Свіжий огірок (з 15 квітня)

40/30

-

Солоний огірок / Свіжий огірок (з 15 квітня)

20/25

ЗП.Г; МП.Л

Каша пшенична в'язка

90

113

Г

Чахохбілі з м’ясом курки

32/45

45/60

Компот із смородини (свіжомороженої)

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Салат із овочів та солодкого перцю

40

55

ЗП.Г; МП.Л

Суп селянський з перловою крупою та сметаною

150/5

200/7

Г; МП.Л

Макаронні вироби відварені з маслом вершковим

90

112

Г; МП.Л; Я

Курячий шніцель

45

60

Компот із плодів сушених (кураги)

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Мус яблучний з фруктовим соусом

97/22

134/30

ЗП.Г; МП.Л

Плов фруктовий

100

120

МП.Л

Йогурт

100

125

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал)

1273,03

1582,20

ПОНЕДІЛОК

Четвертий тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

Салат із зеленого горошку з цибулею / Огірок свіжий

40/20

55/25

Я; МП.Л; Г

Суфле яєчне

75

75

Г, МП.Л

Фузілі з сиром твердим

90/7

113/9

Чай

150

180

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Вінегрет (до 15 квітня)

75

100

Салат зі свіжих огірків та зеленої цибулі (з 15 квітня)

50

70

Я

Суп із сочевиці з м’ясною фрикаделькою (із м’яса курки)

150/15

200/20

МП.Л

Макарони відварені з маслом вершковим

90

112

Г

Гуляш з м’яса курки

32/18

43/24

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Капуста смажена в сухарях

23

30

МП.Л

Каша ячнева в’язка

82

103

Я; Г

Котлета натуральна з м'яса індика панірована в сухарях

48

64

Компот із свіжих яблук

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність ( ккал)

1254,74

1574,32

ВІВТОРОК

Четвертий тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

ГХ

Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом

50

75

МП.Л; ЗП.Г; Я

Гратен «Зебра» з фруктовим соусом

80/30

100/40

МП.Л

Какао з молоком

150

180

МП.Л

Бутерброд з твердим сиром

30/5

30/7

Обід

Салат з варених овочів

41

55

ЗП

Суп гречаний

150

200

МП.Л

Картопляне пюре

90

112

Г; Я; МП.Л

Мафіни з овочами та твердим сиром (свинина або яловичина)

63

84

Компот із вишні (свіжомороженої)

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат із редису та свіжих огірків

50

60

Бобові з цибулею (горох або сочевиця)

88

110

Р; Г; Я

Рулет рибний

55

82

Узвар

150

180

Фрукти за сезоном

60

80

Енергетична цінність (ккал)

1135,75

1427,9

СЕРЕДА

Четвертий тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

Теплий салат з цвітної капусти та овочів /салат з капусти та кропу

50/30

50/45

ЗП; МП.Л

Каша гречана розсипчаста

90

112

Г

Чахохбілі з куркою

32/45

43/60

Сік томатний

120

180

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Салат український / свіжий огірок

65/20

90/25

МП.Л

Борщ по-бахмацьки з кип'яченою сметаною

150/6

200/8

ЗП.Г; МП.Л

Каша вівсяна в’язка

82

103

Г

Шніцель з яловичини

60

80

Узвар

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Морква припущена

50

70

МП.Л; Я

Омлет з твердим сиром

57

57

ЗП.Г; МП.Л; Я

Локшинник з фруктами

140

175

МП.Л

Йогурт питний

100

125

Енергетична цінність ( ккал)

1268,25

1493,20

ЧЕТВЕР

Четвертий тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

МП.Л

Салат з зеленої цибулі з твердим сиром

40

40

ЗП.Г; МП.Л

Плов з м’яса курки

110

146

Сік фруктовий

120

180

Г

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном

60

80

Обід

Капуста тушкована / салат з редису та зеленої цибулі

38/38

50/48

Г

Суп гороховий з грінками

150/15

200/15

ЗП; МП.Л

Банош по гуцульські з твердим сиром

80/4

100/5

Р; Г; Я; МП.Л

Суфле рибне

45

68

Узвар

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечер

Салат з запеченої груші та моркви

55

77

МП.Л; Я; Г

Львівський сирник з морквою

100

120

Соус фруктовий

22

31

МП.Л

Кисіль молочний

115

160

Енергетична цінність ( ккал)

1264,16

1617,72

П’ЯТНИЦЯ

Четвертий тиждень

Алергени

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г

( сад )

Сніданок

МП.Л

Морква тушкована в сметані / Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі

47/50

66/70

МП.Л

Голубці ліниві з м`ясом курки

90

120

Чай з лимоном

150/3

180/5

МП.Л

Бутерброд з твердим сиром

30/5

30/7

Фрукти за сезоном

27

36

Обід

Г

Салат з буряком та сухариками (до 15 квітня)

50

75

Салат зі свіжої капусти та кропу

32

45

МП.Л

Суп овочевий із сметаною

150/4

200/5

ЗП.Г

Булгур з овочами

90

105

Г; МП.Л

Биточок рублений з м’яса курки паровий

58

77

Компот із свіжих яблук

150

180

Г

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат із зеленого горошку з цибулею

40

55

ЗП; МП.Л

Полента (каша кукурудзяна запечена)

90

112

Г; МП.Л; Я

Шарлотка яблучна

65

90

Компот із плодів сушених (кураги)

150

180

Фрукти за сезоном

27

36

Енергетична цінність ( ккал)

1380,00

1681,00

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування