ХАРЧУВАННЯ дітей

ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ (на весняний період)

для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) загального типу

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу

для закладів дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок)

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) спеціального типу

для закладів дошкільної освіти (дитячий садок) спеціального типу

ПОНЕДІЛОК Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Буряк тушкований з чорносливом

34

Помідор солоний/помідор свіжий

-/50

50/50

Каша кукурудзяна з вершковим маслом

90

110

Бефстроганов з курятини в кип’яченій сметані

30 / 9

40 /12

Чай байховий з лимоном

150/3

180/5

Хліб цільнозерновий

30

30

Фрукти за сезоном (апельсин)

50

75

Обід

Салат з цвітної капусти та варених овочів

50

50

Суп гороховий з грінками

150 /20

200 /20

Пиріг м’ясний з яловичини

140

187

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Омлет з петрушкою

50

75

Каша молочна пшоняна

180

200

Яблуко печене

53

70

Какао

150

180

Енергетична цінність ( ккал) :

1184,76

1501,30

ВІВТОРОК Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід,г ( сад )

Сніданок

Сирна запіканка із шоколадним соусом

122/20

155 /35

Йогурт питний

100

125

Фрукти за сезоном ( банан )

60

80

Обід

Капуста тушкована

50

Салат з квашеної капусти та буряка/ салат з свіжої капусти та зеленої цибулі

-/30

50/30

Суп - пюре з квасолі із кип’яченою сметаною

150

200/6

Шніцель рибний натуральний

47

70

Каша пшенична розсипчаста з цибулею

101

127

Узвар

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат « Мозаїка»/салат з редиски та свіжих огірків

90/50

120/60

Каша гречана розсипчаста

90

113

Тюфтелька куряча (з овочами)

66 /24

88 /32

Сік томатний

120

180

Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром

30/3/10

30 / 3/15

Асорті фруктове ( банан, яблуко, апельсин)

50

75

Енергетична цінність ( ккал) :

1278,74

1606,18

СЕРЕДА Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Фузілі з твердим сиром

80/10

100/15

Омлет «Скрамбл»

50

75

Ікра морквяна

55

73

Кефір

100

125

Обід

Горошок овочевий відварений (свіжозаморожений)/салат «Весна»

58/30

72/50

Борщ полтавський із кип’яченою сметаною

150/6

200/8

Котлета «Ніжність» з курятини

58

77

Товчанка

114

114

Компот із свіжих яблук

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною.

50

50

Картопля варена запечена скибочками

85

94

Суфле із індички з цвітної капусти

65

87

Чай байховий

150

180

Хліб цільнозерновий

30

30

Фрукти за сезоном (банан)

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1228,98

1520,51

ЧЕТВЕР Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Морква тушкована з яблуками і родзинками

60

80

Ліниві вареники з кип’яченою сметаною

120 /10

150 /10

Коктейль « Бананове молоко»

150

180

Обід

Салат з варених овочів/салат зі свіжої капусти та кропу

38/30

51/30

Суп з м’ясними фрикадельками (куряче м’ясо)

150 / 20

200 / 30

Рагу із курятини

102 /32

136 /43

Компот ягідний (вишня морожена)

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з зеленого горошку з цибулею

77/-

-

Солоний помідор / свіжий помідор

-/50

50/50

Риба тушкована з овочами

32/8

48/12

Каша рисова розсипчаста

82

103

Компот із сушених яблук

150

180

Фрукти за сезоном ( апельсини)

60

80

Хліб цільнозерновий

50

75

Енергетична цінність ( ккал) :

1222,38

1450,40

П’ЯТНИЦЯ Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Молочно геркулесова каша з вершковим маслом

180

200

Яблучний тарт

72

72

Компот ягідний (вишня свіжоморожена)

150

180

Фрукти за сезоном ( банан )

60

80

Обід

Теплий салат з цвітної капусти та овочів/Салат з редиски та зеленої цибулі

50/30

50/50

Борщ зі шпинатом з курячим м’ясом

150 /6

200 /19

М'ясо відварене в кисло – солодкому соусі (свинина)

27 / 23

36 / 31

Мак енд чіз

144

182

Сік фруктовий

120

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Огірок свіжий

50

50

Каша ячна в’язка з вершковим маслом

82

103

Курячий рулет фарширований вареним яйцем

60

80

Компот із сухофруктів

150

180

Хліб цільнозерновий

72

72

Фрукти за сезоном (яблуко)

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1239,13

1567,44

ПОНЕДІЛОК Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Омлет з морквою

60

60

Плов фруктовий ( яблука, курага, родзинки)

100

120

Йогурт питний

100

125

Обід

Салат з зеленого горшку та цибулі

77

88

Борщ чернігівський

150

200

Каша гречана розсипчаста

90

113

Шніцель зі свинини

60

80

Компот з суміші сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з варених овочів / свіжий огірок

38/50

51/50

Фузіллі з твердим сиром

80

100

Пудинг з курятини

60

80

Чай байховий з лимоном

150/3

180/5

Фрукти за сезоном (апельсин)

60

80

Хліб цільнозерновий

30

30

Енергетична цінність ( ккал) :

1280,71

1486,59

ВІВТОРОК Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід,г ( сад )

Сніданок

Запіканка рисово-сирна із ягідним кюлі

130/25

150/25

Кефір

100

125

Фрукти за сезоном (банан)

60

80

Обід

Салат з буряка та грецького горіха / салат з свіжої капусти та кропу

30/30

50/30

Суп з цвітної капусти з кип’яченою сметаною

150/5

200/8

Пюре з бобових ( гороху або сочевиці) з вершковим маслом

90

103

Фішболи в томатному соусі

41/27

62 /41

Сік фруктовий

120

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат із свіжих огірків

23

23

Роли картопляні з курячим м’ясом та сметанним соусом

116/40

145 / 55

Узвар

150

180

Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром

30/3/10

30/3/15

Фрукти за сезоном (апельсин)

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1150,76

1517,18

СЕРЕДА Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Капуста тушкована/ салат із свіжої капусти та огірка

50/40

70/60

Каша пшенична в’язка

90

113

Чахохбілі з куркою

32/45

43/60

Компот із сушених яблук

150

180

Хліб цільнозерновий

30

30

Мікс із фруктів (банан,яблуко,курага)

50

75

Обід

Теплий салат із овочів з цвітною капустою/салат з редиски та зеленої цибулі

50/30

50/50

Суп картопляний з макаронними виробами

150

200

«Кіш Лорен » м’ясний пиріг ( яловичина)

140

187

Сік томатний

120

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Вареники з вишнями с/м

120

160

Суфле яєчне

75

75

Яблуко печене з грецьким горіхом

40

90

Какао

150

180

Енергетична цінність ( ккал) :

1157,05

1408,29

ЧЕТВЕР Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Мак енд чіз

144

182

Суфле рибне

45

68

Компот із апельсинів

140

180

Хліб цільнозерновий

30

30

Фрукти за сезоном ( яблуко )

27

36

Обід

Салат з запеченої капусти з родзинками/салат зі свіжої капусти з кропом

50/30

75/30

Суп-харчо

150

200

Картопляне пюре

91

114

Котлета рублена з курятини

58

77

Компот із сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Морква тушкована з курагою

53

70

Сирний чізкейк із шоколадним соусом

122 / 20

155 / 35

Фруктовий коктейль

150

180

Енергетична цінність ( ккал) :

1145,09

1403,12

П’ЯТНИЦЯ Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною

50

50

Рагу із курятини

102/ 32

136 / 43

Чай байховий

150

180

Хліб цільнозерновий

30

30

Фрукти за сезоном (апельсин)

60

80

Обід

Салат з буряка та квасолі /огірок свіжий

50/50

70/50

Суп болгарський з кип’яченою сметаною

150/4

200/5

Булгур з овочами

80

100

Котлета по-міланськи з сиром (курка або індичка)

45

60

Кисіль вишневий (вишня свіжозаморожена )

150

150

Хліб житній

30

30

Вечеря

Молочно гречана каша з вершковим маслом

180

200

Шарлотка яблучна

70

90

Напій з родзинок

150

180

Фрукти за сезоном (банан)

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1247,18

1467,19

ПОНЕДІЛОК Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Салат з редису та зеленої цибулі

30

50

Омлет з твердим сиром

57

57

Макарони з маслом вершковим

100

125

Чай з лимоном

150/3

180/5

Фруктовий салат (банан, апельсин, яблуко)

70

90

Обід

Пудинг із цвітної капусти

61

83

Борщ полтавський з галушками та кип’яченою сметаною

150/6

200/8

Каша вівсяна в’язка

82

103

Запечене філе курки

45

60

Сік фруктовий

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Буряк тушкований в сметанному соусі / салат із свіжої капусти та кропу

57/30

75/30

Печеня по-домашньому із свининою

120

150

Компот ягідний (вишня свіжозаморожена)

150

180

Хліб цільнозерновий

30

30

Енергетична цінність ( ккал) :

1180,93

1480,75

ВІВТОРОК Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Морква тушкована з курагою

53

70

Вареники ліниві з фруктовим соусом (малиновим або вишневим)

65/42

82/57

Коктейль «Бананове молоко»

150

180

Обід

Салат з запеченої капусти з родзинками/огірок свіжий

50/26

75/26

Суп польовий зі кип’яченою сметаною

150/4

200/5

Фішболи в томатному соусі

41/22

61/41

Товчанка

114

114

Сік томатний

120

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з зеленого горошку з цибулею

77

88

Бігос з яловим м’ясом

150

200

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Хліб цільнозерновий

30

30

Фрукти за сезоном ( яблуко )

27

36

Енергетична цінність (ккал)

1205,59

1534,47

СЕРЕДА Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Огірок свіжий

50

50

Картопляне пюре

91

114

Кури з яблуками в сметані

30/30

40/40

Компот із свіжих яблук

150

180

Хліб цільнозерновий

30

30

Фрукти за сезоном (банан)

60

80

Обід

Салат теплий із овочів з цвітної капусти/салат з свіжої капусти та огірків

50/40

50/60

Борщ із шпинатом з курячим м’ясом

150/10

200/15

Каша пшенична в’язка

80

100

Тюфтелька куряча (з овочами)

66/24

88/32

Напій лимонний з родзинками

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Омлет з морквою

60

60

Молочна гречана каша з вершковим маслом

180

200

Какао з молоком

150

180

Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом

50

75

Енергетична цінність ( ккал) :

1250,36

1560,68

ЧЕТВЕР Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Пудинг сирно-морквяний

135

169

Йогурт

100

125

Фрукти за сезоном ( банан )

60

80

Обід

Свіжий огірок

30

50

Суп рибний з філе ( мінтай, хек)

150

200

Каша гречана розсипчаста

90

113

Суфле індички з цвітною капустою

65

87

Узвар

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з свіжої капусти та кропу

30

30

Лобіо з квасолею

120

120

Паличка куряча

45

60

Чай байховий з лимоном

150/3

180/5

Фрукти за сезоном ( яблуко )

27

36

Хліб цільнозерновий

30

30

Енергетична цінність ( ккал) :

1217,82

1465,78

П’ЯТНИЦЯ Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Мус яблучний з фруктовим соусом (свіжозаморожена вишня)

108/20

135/29

Плов з родзинками

100

120

Чай байховий

150

180

Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром

30/3/10

30/3/15

Обід

Капуста тушкована /салат зі свіжої капусти та зеленої цибулі

50/30

70/30

Суп селянський з перловою крупою та сметаною кип’яченою

150/5

200/7

Пюре з бобових (горох або сочевиця)

90

103

Нагетси з м’яса курки

56

75

Кисіль апельсиновий

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат « Мозаїка »/салат з редиски та огірків

90/50

120/60

Вареники з вареним курячим м’ясом

80

108

Сік томатний

150

180

Фрукти за сезоном (банан)

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1184,16

1472,17

ПОНЕДІЛОК Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Огірок свіжий

50

50

Мак ен чіз

144

182

Суфле яєчне

75

75

Компот із свіжих яблук

150

180

Фрукти за сезоном (апельсин)

60

80

Обід

Салат із свіжої цибулі та зеленого горошку

77

88

Суп гречаний

150

200

Запіканка овочева із курячим м’ясом

140

190

Компот із сушених фруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Капуста смажена в сухарях

23

30

Пюре з бобових (гороху або сочевиці) з вершковим маслом

90

103

Котлета «Ніжність» з курятини

58

77

Чай байховий

150

180

Хліб цільнозерновий

30

30

Фрукти за сезоном (банан)

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1242,43

1470,35

ВІВТОРОК Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Салат фруктовий з тертим грецьким горіхом

50

75

Гратен «Зебра»

122

155

Чай байховий з лимоном

150/3

180/5

Хліб цільнозерновий

30

30

Обід

Салат із редису та зеленої цибулі

30

50

Суп із сочевицею з м’ясною фрикаделькою (яловичина)

150/11

200/17

Тюфтелька рибна в сметанно-томатному соусі

60/30

90/45

Каша ячнева в’язка

80

100

Компот із свіжих яблук

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Молочна пшоняна каша

180

200

Шарлотка з яблуками свіжими

50

65

Коктейль «Бананове молоко»

150

180

Енергетична цінність (ккал)

1246,16

1481,92

СЕРЕДА Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Салат «Весна»

30

50

М’ясний сирок з білим соусом (куряче філе)

45

60

Каша вівсяна в’язка

82

103

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Хліб цільнозерновий

30

30

Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом

55

75

Обід

Капуста цвітна (або білокачанна) підсмажена з яйцем

46

58

Борщ зелений з курячим м’ясом

150/6

200/19

Плов з булгуру (свинина)

120

150

Сік томатний

120

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Морква тушкована

50

690

Локшинник з фруктами

140

175

Йогурт питний

100

125

Фрукти за сезоном (банан)

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1242,67

1597,56

ЧЕТВЕР Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Львівський сирник з морквою

100

120

Кисіль молочний

100

150

Фрукти за сезоном (банан)

60

80

Обід

Огірок свіжий

26

26

Борщ український

150

200

Суфле рибне

45

68

Пенне з вершковим маслом

80

100

Компот із свіжих фруктів та яблук

120

160

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з редиски та свіжих огірків

50

60

Бефстроганов з вареної яловичини

31/19

37,2/22,8

Каша гречана розсипчаста

90

113

Узвар

150

180

Хліб цільнозерновий

30

30

Фруктовий салат (банан, апельсин,яблуко)

70

90

Енергетична цінність ( ккал) :

1163,34

1443,69

П’ЯТНИЦЯ Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Салат із цвітної капусти та овочів /огірок свіжий

30/50

50/50

Філе куряче запечене під сиром

45

60

Каша пшенична з морквою

80

155

Хліб цільнозерновий

30

30

Узвар

100

125

Фрукти за сезоном (яблуко)

60

80

Обід

Горошок овочевий відварний ( свіжозаморожений)

58

72

Капусняк

150

200

Тюфтельки м’ясні в сметанно-томатному соусі (свинина)

45/20

65/30

Картопляне пюре з вершковим маслом

91

114

Компот із апельсинів

148

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат із редису та свіжих огірків

50

60

Шніцель із індички

55

80

Макарони відварені з овочами

100

130

Сік фруктовий

120

180

Енергетична цінність ( ккал) :

1201,49

1548,75