ПОГОДЖЕНО
ЗАТВЕРДЖЕНО
Начальник управління
державного нагляду за дотриманням
санітарного законодавства
Головного управління
Держпродспоживслужби в Черкаській області
______________ Віта МАКОГІН
Директор департаменту освіти та
гуманітарної політики
Черкаської міської ради
_____________ Богдан БЄЛОВ
ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ (на весняний період)
для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради
для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) загального типу
для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу
для закладів дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок)
для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) спеціального типу
для закладів дошкільної освіти (дитячий садок) спеціального типу
ПОНЕДІЛОК
Перший тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
Буряк тушкований з чорносливом (до 15 квітня)
34
47
Огірок свіжий (з 15 квітня)
20
25
ЗП; МП.Л
Каша кукурудзяна розсипчаста
90
113
Г
Чахохбілі з м’ясом курки
32/45
45/60
Сік фруктовий
120
180
МП.Л
Бутерброд із твердим сиром
30/5
30/7
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Теплий салат з цвітної капусти та овочів
50
50
Салат з капусти та кропу
30
45
Г
Суп гороховий з грінками
150 /15
200 /15
Я,Г
Пиріг пастуший (м'ясо яловичини)
140
187
Компот із суміші сухофруктів
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Г, МП.Л
Суп молочний з макаронами
150
200
Г, МП.Л,Я
Шарлотка яблучна
65
90
Чай з лимоном
150/3
180/5
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал)
1135,72
1365,72
ВІВТОРОК
Перший тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
Г
Капуста тушкована / салат з свіжої капусти, огірків та кропу
38/50
50/70
ЗП.Г
Каша пшенична розсипчаста з цибулею
97
121
Р, Г
Риба в кисло-солодкому соусі
40/24
60/36
Сік томатний
120
180
Г
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Салат з варених овочів /салат з редису та свіжих огірків
41/50
55/63
Я
Суп із цвітної капусти зі сметаною
150/5
200/8
МП.Л
Каша гречана розсипчаста
90
113
Г; Я
Нагетси курячі
56
75
Узвар
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Морква тушкована з курагою
53
70
МП.Л; Г,Я
Вареники ліниві з сиром кисломолочним
120
150
Соус фруктовий (із вишні свіжомороженої)
22
30
МП.Л
Какао з молоком
150
180
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал)
1330,50
1680,00
СЕРЕДА
Перший тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
Салат з зеленого горошку з цибулею
40
55
Я
Яєчна кашка
52
52
Г, МП.Л
Фузілі з сиром твердим
90/7
113/9
МП.Л
Кефір
100
125
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Ікра з моркви / салат зі свіжих огірків та зеленої цибулі
65/50
81/70
МП.Л; Г,Я
Борщ полтавський з галушками
150/27
200/36
ЗП; МП.Л
Каша рисова розсипчаста
82
103
Г, Я
Нагетси курячі
56
75
Компот із свіжих яблук
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
МП.Л
Cалат з вареного буряка / Салат із зеленої цибулі з твердим сиром
50/40
50/60
ЗП; МП.Л
Каша перлова в`язка
82
103
МП.Л; Г,Я
Тюфтелька куряча (з овочами)
66 /24
88 /32
Чай з лимоном
150/3
180/5
Г
Хліб житній
30
30
Енергетична цінність ( ккал)
1256,22
1607,97
ЧЕТВЕР
Перший тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
МП.Л
Морква припущена із родзинками
60
80
МП.Л; Г,Я
Локшинник з сиром кисломолочним
115
150
МП.Л; Г
Соус молочний
15
20
МП.Л
Йогурт
100
125
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Я; МП.Л
Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною
50
50
ЗП
Суп гречаний м’ясною фрикаделькою (із м’яса курки)
150/11
200/15
ЗП.Г; МП.Л
Каша ячна в’язка
82
103
Курка по-італійські (підлива)
36/10
48/13
Компот із плодів сушених (кураги)
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з варених овочів / огірок свіжий
41/20
55/25
Товчанка
112
140
Р; Я; ЗП.Г
Фіш-боли в томатному соусі
50/27
75/41
Компот із вишні (свіжомороженої)
150
180
Г
Хліб житній
30
30
ГХ
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом
50
70
Енергетична цінність ( ккал)
1150,20
1450,60
П’ЯТНИЦЯ
Перший тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
Я; МП.Л; Г
Омлет драчена
46
46
ЗП; МП.Л
Каша Янтарна з яблучним соусом
100/22
125/31
МП.Л
Какао з молоком
150
180
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Салат український / салат з редиски та зеленої цибулі
65/38
90/48
З,Я, МП.Л
Куліш пшоняний з фрикаделькою (м`ясо курки) та сметаною
150 /15/7
200 /20/9
Г
Булгур з овочами
90
105
Г
М'ясо відварене в кисло – солодкому соусі (свинина)
27 / 23
36 / 31
Компот із свіжих фруктів (яблуко)
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
МП.Л; Г; Я
Пудинг з цвітної капусти
60
80
Г
Рагу із м’яса курки
31/100
42/134
Напій лимонний з родзинками
150
180
МП.Л
Бутерброд з твердим сиром
30/5
30/7
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал)
1345,70
1700,00
ПОНЕДІЛОК
Другий тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
Я; МП.Л
Омлет з морквою
60
60
ЗП; МП.Л
Різотто з зеленим горошком та твердим сиром
80/3
100/5
МП.Л
Йогурт питний
100
125
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Салат з зеленого горошку з цибулею
40
55
МП.Л
Борщ український
150
200
МП.Л
Каша гречана розсипчаста
90
113
Г
Шніцель зі свинини або яловичини
60
80
Узвар
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Г
Салат з буряком та сухариками (до 15 квітня)
50
75
Свіжий огірок (з 15 квітня)
20
25
Г; МП.Л
Пенне з маслом вершковим
80
100
Г; МП.Л; Я
Пудинг із м’яса курки
60
80
Компот із свіжих яблук
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал)
1369,81
1681,02
ВІВТОРОК
Другий тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
ГХ
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом
50
70
ЗП;МП.Л;Я;Г
Запіканка рисова з сиром кисломолочним
100
130
МП.Л
Соус молочний
15
20
МП.Л
Кефір
100
125
Обід
ГХ
Салат з буряка та грецького горіха ( до 15 квітня)
30
50
Салат з капусти та кропу (з 15 квітня)
30
30
МП.Л
Суп із цвітної капусти зі сметаною
150/5
200/8
МП.Л
Пюре з бобових ( гороху або сочевиці) з вершковим маслом
90
113
Р; МП.Л; Г; Я
Тефтелі БЕЛІП в сметанно-томатному соусі
60/20
90/30
Компот із вишні (свіжоморожених)
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Пюре морквяне /салат із свіжих огірків
54/25
73/30
ЗП.Г; МП.Л
Каша вівсяна в'язка
82
103
Г
Чахохбілі з куркою
32/45
43/60
Чай з лимоном
150/3
180/5
МП.Л
Бутерброд із твердим сиром
30/5
30/7
Енергетична цінність ( ккал)
1271,49
1698,62
СЕРЕДА
Другий тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
Капуста тушкована / салат із свіжої капусти, огірків та кропу
38/50
50/70
ЗП.Г; МП.Л
Плов з м’яса курки
110
146
Сік томатний
120
180
МП.Л
Бутерброд з твердим сиром
30/5
30/7
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Теплий салат із овочів з цвітною капустою / салат з редису та зеленої цибулі
50/38
50/48
Г
Суп з макаронними виробами та картоплею
150
200
МП.Л
Картопляне пюре
90
112
Г; МП.Л
Биточки парові (з м’яса яловичини) з соусом молочним
60/15
80/20
Компот із сухофруктів
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Я; МП.Л; Г
Суфле яєчне
75
75
Г; Я; МП.Л
Вареники з вишнями (свіжомороженими)
85
115
МП.Л
Какао з молоком
150
180
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал)
1161,16
1448,97
ЧЕТВЕР
Другий тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
Салат з зеленого горошку з цибулею / Свіжий огірок
40/20
55/25
ЗП.Г
Каша ячна розсипчаста з цибулею
96
120
Р; Г; Я; МП.Л
Суфле рибне
45
68
Сік фруктовий
120
180
Г
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Буряк тушкований з чорносливом (до 15 квітня)
34
47
Салат зі свіжої капусти з кропом (з 15 квітня)
32
45
МП.Л
Суп-харчо
150
200
ЗП.Г; МП.Л
Каша пшенична в’язка
90
113
Г,Я
Курячий рулет фарширований вареним яйцем
60
80
Напій лимонний з родзинками
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Морква тушкована з курагою
53
70
МП.Л; ЗП.Г; Я
Сирний чізкейк із шоколадним соусом
122/20
155/35
МП.Л
Какао з молоком
150
180
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал)
1250,25
1595,35
П’ЯТНИЦЯ
Другий тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
Я; МП.Л
Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною
50
50
МП.Л
Голубці ліниві з м`ясом курки
90
120
Чай з лимоном
150/3
180/5
Г
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Вінегрет (до 15 квітня)
75
100
Огірок свіжий (з 15 квітня)
20
25
Суп болгарський з сметаною
150/4
200/5
МП.Л
Каша гречана розсипчаста
82
103
Г; МП.Л; Я
Оладки курячі з цибулевим соусом
70/11
93/15
Кисіль вишневий (вишня свіжозаморожена )
150
103
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з запеченої груші та морки
55
77
ЗП; МП.Л
Каша пшоняна з фруктами
110
143
Г; МП.Л; Я
Шарлотка яблучна
67
90
Компот із суміші сухофруктів
150
180
Енергетична цінність ( ккал)
1227,20
1548,20
ПОНЕДІЛОК
Третій тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
Горошок овочевий відварний / Салат з редису та зеленої цибулі
40/38
53/48
Я; МП.Л
Омлет з твердим сиром
57
57
Г
Булгур з овочами
90
105
Чай з лимоном
150/3
180/5
Асорті фруктове
50
75
Обід
Салат із зеленої цибулі з твердим сиром
40
40
Г; Я; МП.Л
Борщ полтавський з галушками
150/27
200/36
ЗП.Г; МП.Л
Каша вівсяна в’язка
82
103
Г
Шніцель зі свинини
60
80
Сік фруктовий
120
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Капуста смажена в сухарях / огірок свіжий
24/20
32/25
МП.Л
Картопля тушкована з цибулею та томатом
100
125
Г; Я
Нагетси курячі
56
75
Компот із вишні (свіжозамороженої)
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Енергетична цінність ( ккал)
1306,70
1632,45
ВІВТОРК
Третій тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
ГХ
Салат моркв’яно-яблучний з горіхами
60
80
ЗП.Г; МП.Л; Я
Пудинг із сиру кисломолочного (запечений)
77
100
Соус фруктовий
22
31
МП.Л
Какао з молоком
150
180
МП.Л
Бутерброд з сиром твердим
30/5
30/7
Обід
Салат з буряком та сухариками (до 15 квітня)
50
75
Огірок свіжий (з 15 квітня)
20
25
ЗП; МП.Л
Суп польовий із сметаною
150/4
200/5
Пюре з бобових (горох або сочевиця)
90
113
Р; Я; ЗП
Фіш-боли в томатному соусі
50/27
75/41
Компот із суміші сухофруктів
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з зеленого горошку з цибулею / салат із свіжих огірків
40/25
55/30
ЗП; МП.Л
Каша кукурудзяна в'язка
82
103
Г; МП.Л; Я
Тюфтелька куряча (з овочами)
66/24
88/32
МП.Л
Кефір
100
125
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність (ккал)
1145,38
1395,72
СЕРЕДА
Третій тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
Морква припущена / Огірок свіжий
50/20
Огірок солоний / Огірок свіжий
25/25
ЗП; МП.Л
Різотто з зеленим горошком та твердим сиром
80/3
100/5
Г; Я
Паличка куряча
45
60
Компот із свіжих яблук
150
180
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
МП.Л
Буряк тушкований з яблуками в сметанному соусі (до 15 квітня)
30
40
Огірок свіжий (з 15 квітня)
20
25
Я
Борщ із шпинатом
150
200
Г; Я; МП.Л
Запіканка макаронна з м'ясом яловичини
94
125
Напій лимонний з родзинками
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Я; МП.Л
Омлет з морквою
60
60
МП.Л
Каша гречана рідка молочна
150
200
Чай
150
180
Г
Хліб житній
30
30
ГХ
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом
50
70
Енергетична цінність ( ккал)
1165,13
1466,02
ЧЕТВЕР
Третій тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
ГХ
Салат моркв’яно-яблучний з горіхами
60
80
МП.Л; ЗП.Г; Я
Пудинг із сиру кисломолочного (запечений) з фруктовим соусом
80/30
100/40
МП.Л
Какао з молоком
150
180
МП.Л
Бутерброд з із твердим сиром
30/5
30/7
Обід
Салат український /салат з редису та зеленої цибулі
50/38
50/48
МП.Л
Суп-харчо
150
200
Товчанка
90
113
Р; Г; Я; МП.Л
Котлета рибна любительська
59
88
Узвар
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Вінегрет (до 15 квітня)
75
100
Я; МП.Л
Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною (з 15 квітня)
50
50
Г; Я; МП.Л
Вареники з вареним курячим м’ясом
81
108
Сік томатний
120
180
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал)
1258,82
1498,00
П’ЯТНИЦЯ
Третій тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
Горошок овочевий відварений (до 15 квітня) / Свіжий огірок (з 15 квітня)
40/30
-
Солоний огірок / Свіжий огірок (з 15 квітня)
20/25
ЗП.Г; МП.Л
Каша пшенична в'язка
90
113
Г
Чахохбілі з м’ясом курки
32/45
45/60
Компот із смородини (свіжомороженої)
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Салат із овочів та солодкого перцю
40
55
ЗП.Г; МП.Л
Суп селянський з перловою крупою та сметаною
150/5
200/7
Г; МП.Л
Макаронні вироби відварені з маслом вершковим
90
112
Г; МП.Л; Я
Курячий шніцель
45
60
Компот із плодів сушених (кураги)
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Мус яблучний з фруктовим соусом
97/22
134/30
ЗП.Г; МП.Л
Плов фруктовий
100
120
МП.Л
Йогурт
100
125
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал)
1273,03
1582,20
ПОНЕДІЛОК
Четвертий тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
Салат із зеленого горошку з цибулею / Огірок свіжий
40/20
55/25
Я; МП.Л; Г
Суфле яєчне
75
75
Г, МП.Л
Фузілі з сиром твердим
90/7
113/9
Чай
150
180
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Вінегрет (до 15 квітня)
75
100
Салат зі свіжих огірків та зеленої цибулі (з 15 квітня)
50
70
Я
Суп із сочевиці з м’ясною фрикаделькою (із м’яса курки)
150/15
200/20
МП.Л
Макарони відварені з маслом вершковим
90
112
Г
Гуляш з м’яса курки
32/18
43/24
Компот із суміші сухофруктів
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Капуста смажена в сухарях
23
30
МП.Л
Каша ячнева в’язка
82
103
Я; Г
Котлета натуральна з м'яса індика панірована в сухарях
48
64
Компот із свіжих яблук
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність ( ккал)
1254,74
1574,32
ВІВТОРОК
Четвертий тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
ГХ
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом
50
75
МП.Л; ЗП.Г; Я
Гратен «Зебра» з фруктовим соусом
80/30
100/40
МП.Л
Какао з молоком
150
180
МП.Л
Бутерброд з твердим сиром
30/5
30/7
Обід
Салат з варених овочів
41
55
ЗП
Суп гречаний
150
200
МП.Л
Картопляне пюре
90
112
Г; Я; МП.Л
Мафіни з овочами та твердим сиром (свинина або яловичина)
63
84
Компот із вишні (свіжомороженої)
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат із редису та свіжих огірків
50
60
Бобові з цибулею (горох або сочевиця)
88
110
Р; Г; Я
Рулет рибний
55
82
Узвар
150
180
Фрукти за сезоном
60
80
Енергетична цінність (ккал)
1135,75
1427,9
СЕРЕДА
Четвертий тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
Теплий салат з цвітної капусти та овочів /салат з капусти та кропу
50/30
50/45
ЗП; МП.Л
Каша гречана розсипчаста
90
112
Г
Чахохбілі з куркою
32/45
43/60
Сік томатний
120
180
Г
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Салат український / свіжий огірок
65/20
90/25
МП.Л
Борщ по-бахмацьки з кип'яченою сметаною
150/6
200/8
ЗП.Г; МП.Л
Каша вівсяна в’язка
82
103
Г
Шніцель з яловичини
60
80
Узвар
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Морква припущена
50
70
МП.Л; Я
Омлет з твердим сиром
57
57
ЗП.Г; МП.Л; Я
Локшинник з фруктами
140
175
МП.Л
Йогурт питний
100
125
Енергетична цінність ( ккал)
1268,25
1493,20
ЧЕТВЕР
Четвертий тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
МП.Л
Салат з зеленої цибулі з твердим сиром
40
40
ЗП.Г; МП.Л
Плов з м’яса курки
110
146
Сік фруктовий
120
180
Г
Хліб житній
30
30
Фрукти за сезоном
60
80
Обід
Капуста тушкована / салат з редису та зеленої цибулі
38/38
50/48
Г
Суп гороховий з грінками
150/15
200/15
ЗП; МП.Л
Банош по гуцульські з твердим сиром
80/4
100/5
Р; Г; Я; МП.Л
Суфле рибне
45
68
Узвар
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечер
Салат з запеченої груші та моркви
55
77
МП.Л; Я; Г
Львівський сирник з морквою
100
120
Соус фруктовий
22
31
МП.Л
Кисіль молочний
115
160
Енергетична цінність ( ккал)
1264,16
1617,72
П’ЯТНИЦЯ
Четвертий тиждень
Алергени
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г
( сад )
Сніданок
МП.Л
Морква тушкована в сметані / Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі
47/50
66/70
МП.Л
Голубці ліниві з м`ясом курки
90
120
Чай з лимоном
150/3
180/5
МП.Л
Бутерброд з твердим сиром
30/5
30/7
Фрукти за сезоном
27
36
Обід
Г
Салат з буряком та сухариками (до 15 квітня)
50
75
Салат зі свіжої капусти та кропу
32
45
МП.Л
Суп овочевий із сметаною
150/4
200/5
ЗП.Г
Булгур з овочами
90
105
Г; МП.Л
Биточок рублений з м’яса курки паровий
58
77
Компот із свіжих яблук
150
180
Г
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат із зеленого горошку з цибулею
40
55
ЗП; МП.Л
Полента (каша кукурудзяна запечена)
90
112
Г; МП.Л; Я
Шарлотка яблучна
65
90
Компот із плодів сушених (кураги)
150
180
Фрукти за сезоном
27
36
Енергетична цінність ( ккал)
1380,00
1681,00