ПОГОДЖЕНО

ЗАТВЕРДЖЕНО

Начальник управління

державного нагляду за дотриманням

санітарного законодавства

Головного управління

Держпродспоживслужби в Черкаській області

______________ Віта МАКОГІН

Директор департаменту освіти та

гуманітарної політики

Черкаської міської ради

_____________ Богдан БЄЛОВ

ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ (на весняний період)

для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) загального типу

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу

для закладів дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок)

для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) спеціального типу

для закладів дошкільної освіти (дитячий садок) спеціального типу

Описание: C:\Users\ENV\Desktop\картинка 8.jpg Описание: C:\Users\ENV\Desktop\картинка 1.jpg Описание: C:\Users\ENV\Desktop\картинка 9.gif

ПОНЕДІЛОК Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Буряк тушкований з чорносливом (до 15 квітня)

34

47

Огірок свіжий (з 15 квітня)

20

25

Каша кукурудзяна розсипчаста

90

113

Чахохбілі з мясом курки

32/45

45/60

Сік фруктовий

120

180

Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром

30/3/5

30 / 3/7

Фрукти за сезоном (апельсин)

27

36

Обід

Теплий салат з цвітної капусти та овочів /салат з капусти та кропу

50/30

50/45

Суп гороховий з грінками

150 /15

200 /15

Пиріг пастуший (м'ясо яловичини )

140

187

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Хліб житній

15

15

Вечеря

Суп молочний з макаронами

150

200

Шарлотка яблучна

65

90

Чай з лимоном

150/3

180/5

Фрукти за сезоном (банан)

27

36

Енергетична цінність ( ккал) :

1125,72

1344,72

ВІВТОРОК Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід,г ( сад )

Сніданок

Морква тушкована з курагою

53

70

Вареники ліниві з сиром кисломолочним

120

150

Соус фруктовий (із вишні свіжомороженої)

22

30

Йогурт питний

100

125

Фрукти за сезоном ( банан )

27

36

Обід

Капуста тушкована / салат з свіжої капусти, огірків та кропу

38/50

50/70

Суп - пюре з квасолі із сметаною

150/4

200/6

Каша пшенична розсипчаста з цибулею

97

121

Шніцель рибний натуральний

47

70

Узвар

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з варених овочів /салат з редису та свіжих огірків

41/50

55/63

Каша гречана розсипчаста

90

113

Тефтелька куряча (з овочами)

66 /24

88 /32

Сік томатний

120

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном ( яблуко )

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1305,05

1647,00

СЕРЕДА Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Салат з зеленого горошку з цибулею

40

55

Яєчна кашка

52

52

Фузілі з сиром твердим

90/7

113/9

Чай з лимоном

150/3

180/5

Фрукти за сезоном (банан)

60

80

Обід

Ікра з моркви / салат зі свіжих огірків та зеленої цибулі

65/50

81/70

Борщ полтавський з галушками

150/27

200/36

Каша рисова розсипчаста

82

103

Котлета рублена з мяса курки

58

77

Компот із свіжих яблук

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Капуста смажена в сухарях /салат із зеленої цибулі з твердим сиром

24/40

-

Салат з квашеної капусти і яблук /салат із зеленої цибулі з твердим сиром

-

50/40

Каша кукурудзяна розсипчаста

90

113

Кури з яблуками в сметані

30/30

40/40

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Енергетична цінність ( ккал) :

1256,22

1607,97

ЧЕТВЕР

Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Морква припущена із родзинками

60

80

Локшинник з сиром кисломолочним

115

150

Соус молочний

15

20

Кефір

100

125

Фрукти за сезоном (груша)

27

36

Обід

Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною

50

50

Суп гречаний

150

200

Товчанка

112

140

Фіш-боли в томатному соусі

50/27

75/41

Компот із плодів сушених (кураги)

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з варених овочів / огірок свіжий

41/20

55/25

Каша ячна в’язка

82

103

Курка по-італійські (підлива)

36/10

48/13

Компот із вишні (свіжомороженої)

150

180

Хліб житній

30

30

Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом

50

70

Енергетична цінність ( ккал) :

1131,20

1430,60

П’ЯТНИЦЯ Перший тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Омлет драчена

46

46

Каша Янтарна з яблучним соусом

100/22

125/31

Какао з молоком

150

180

Фрукти за сезоном ( банан)

60

80

Обід

Салат український / салат з редиски та зеленої цибулі

65/38

90/48

Борщ з квасолею і картоплею зі сметаною

150 /4

200 /5

Булгур з овочами

90

105

М'ясо відварене в кисло – солодкому соусі (свинина)

27 / 23

36 / 31

Компот із свіжих фруктів (яблуко)

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Пудинг з цвітної капусти

60

80

Рагу із мяса курки

31/100

42/134

Напій лимонний з родзинками

150

180

Бутерброд з твердим сиром

30/5

30/7

Фрукти за сезоном ( апельсини)

27

36

Енергетична цінність ( ккал) :

1296,70

1642,22

ПОНЕДІЛОК Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Омлет з морквою

60

60

Плов фруктовий ( яблука, курага, родзинки)

100

120

Йогурт питний

100

125

Фрукти за сезоном (банан)

27

36

Обід

Салат з зеленого горошку з цибулею

40

55

Борщ український

150

200

Каша гречана розсипчаста

90

113

Шніцель зі свинини або яловичини

60

80

Узвар

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з буряком та сухариками (до 15 квітня)

50

75

Свіжий огірок (з 15 квітня)

20

25

Фузіллі з твердим сиром

90/7

113/9

Пудинг із мяса курки

60

80

Компот із свіжих яблук

150

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном (апельсин)

27

36

Енергетична цінність ( ккал) :

1369,81

1681,02

ВІВТОРОК Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід,г ( сад )

Сніданок

Гарбуз запечений з яблуками

45

60

Запіканка рисова з сиром кисломолочним

100

130

Соус молочний

15

20

Кефір

100

125

Фрукти за сезоном (банан)

27

36

Обід

Салат з буряка та грецького горіха ( до 15 квітня)

30

50

Салат з капусти та кропу (з 15 квітня)

30

30

Суп із цвітної капусти зі сметаною

150/5

200/8

Пюре з бобових ( гороху або сочевиці) з вершковим маслом

90

113

Тефтелі БЕЛІП в сметанно-томатному соусі

60/20

90/30

Сік фруктовий

120

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Пюре морквяне /салат із свіжих огірків

54/25

73/30

Каша вівсяна в'язка

82

103

Чахохбілі з куркою

32/45

43/60

Чай з лимоном

150/3

180/5

Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром

30/3/5

30/3/7

Енергетична цінність ( ккал) :

1270,49

1689,62

СЕРЕДА Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід , г (ясла)

Вихід ,г ( сад )

Сніданок

Капуста тушкована / салат із свіжої капусти, огірків та кропу

38/50

50/70

Різотто з зеленим горошком та твердим сиром

80/3

100/5

Тефтелька куряча (з овочами)

64/24

88/32

Сік томатний

120

180

Бутерброд з твердим сиром

30/5

30/7

Фрукти за сезоном (яблуко)

27

36

Обід

Теплий салат із овочів з цвітною капустою / салат з редису та зеленої цибулі

50/38

50/48

Суп з макаронними виробами та картоплею

150

200

Картопля відварна з вершковим маслом

88

110

Биточки парові (з м’яса яловичини) з соусом молочним

60/15

80/20

Компот із сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Суфле яєчне

75

75

Вареники з вишнями (свіжомороженими)

85

115

Какао з молоком

150

180

Фрукти за сезоном (банан)

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1160,16

1439,97

ЧЕТВЕР Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Салат з зеленого горошку з цибулею / Свіжий огірок

40/20

55/25

Каша ячна розсипчаста з цибулею

96

120

Суфле рибне

45

68

Компот із вишні (свіжоморожених)

150

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном (яблуко )

27

36

Обід

Буряк тушкований з чорносливом (до 15 квітня)

34

47

Салат зі свіжої капусти з кропом (з 15 квітня)

32

45

Суп-харчо

150

200

Булгур з овочами

90

105

Котлета рублена з мяса курки

58

77

Напій лимонний з родзинками

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Морква тушкована з курагою

53

70

Сирний чізкейк із шоколадним соусом

122/20

155/35

Какао з молоком

150

180

Фрукти за сезоном (банан)

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1217,25

1575,35

П’ЯТНИЦЯ Другий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною

50

50

Каша пшенична в’язка

90

113

Биточок рублений з мяса курки паровий

58

77

Чай байховий

150

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном (яблуко)

27

36

Обід

Вінегрет (до 15 квітня)

75

100

Огірок свіжий (з 15 квітня)

20

25

Суп болгарський з сметаною

150/4

200/5

Каша гречана розсипчаста

82

103

Оладки курячі з цибулевим соусом

70/11

93/15

Кисіль вишневий (вишня свіжозаморожена )

150

103

Хліб житній

30

30

Вечеря

Каша «Янтарна» (із пшона і яблук)

100

125

Шарлотка яблучна

67

90

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Енергетична цінність ( ккал) :

1227,20

1548,20

ПОНЕДІЛОК Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Горошок овочевий відварний / салат з редису та зеленої цибулі

40/38

53/48

Омлет з твердим сиром

57

57

Макаронні вироби відварені з маслом вершковим

90

112

Чай з лимоном

150/3

180/5

Асорті фруктове (банан, апельсин, яблуко)

50

75

Обід

Салат із зеленої цибулі з твердим сиром

40

40

Борщ полтавський з галушками

150/27

200/36

Каша вівсяна в’язка

82

103

Нагетси курячі

56

75

Сік фруктовий

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Капуста смажена в сухарях / огірок свіжий

24/20

32/25

Картопля тушкована з цибулею та томатом

100

125

Шніцель зі свинини

60

80

Компот із вишні (свіжозамороженої)

150

180

Хліб житній

30

30

Енергетична цінність ( ккал) :

1306,70

1632,45

ВІВТОРОК Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Салат з запеченої груші та морки

55

77

Пудинг із сиру кисломолочного (запечений)

77

100

Соус яблучний

22

31

Какао з молоком

150

180

Бутерброд з сиром твердим

30/5

30/7

Обід

Салат з буряком та сухариками (до 15 квітня)

50

75

Огірок свіжий (з 15 квітня)

20

25

Суп польовий із сметаною

150/4

200/5

Фалафель

77

96

Фіш-боли в томатному соусі

50/27

75/41

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат з зеленого горошку з цибулею / салат із свіжих огірків

40/25

55/30

Запіканка макаронна з м'ясом яловичини

150

200

Сік томатний

120

180

Фрукти за сезоном ( апельсин)

60

80

Енергетична цінність (ккал)

1133,38

1379,72

СЕРЕДА Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Морква припущена / Огірок свіжий

50/20

-

Огірок солоний / Огірок свіжий

25/25

Макаронні вироби відварні з вершковим маслом

90

112

Кури з яблуками в сметані

30/30

40/40

Компот із свіжих яблук

150

180

Фрукти за сезоном (груша)

27

36

Обід

Буряк тушкований з яблуками в сметанному соусі (до 15 квітня)

Огірок свіжий (з 15 квітня)

Борщ із шпинатом

150

200

Каша кукурудзяна в'язка

82

103

Тюфтелька куряча (з овочами)

66/24

88/32

Напій лимонний з родзинками

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Омлет з морквою

60

60

Каша гречана рідка молочна

150

200

Чай

150

180

Хліб житній

30

30

Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом

50

70

Енергетична цінність ( ккал) :

1155,13

11456,02

ЧЕТВЕР Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Салат морквяно-яблучний з горіхами

60

80

Пудинг сирно-морквяний з фруктовим соусом ( вишня або смородина)

100/30

125/40

Какао з молоком

150

180

Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром

30/3/5

30/3/7

Обід

Салат український /салат з редису та зеленої цибулі

50/38

50/48

Суп-харчо

150

200

Товчанка

90

113

Котлета рибна любительська

59

88

Узвар

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Вінегрет (до 15 квітня)

75

100

Салат Полонинський (з 15 квітня)

40

54

Вареники з вареним курячим м’ясом

81

108

Кефір

100

125

Фрукти за сезоном (банан)

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1248,82

1488,00

П’ЯТНИЦЯ Третій тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Гарбуз припущений

45

60

Каша пшенична в'язка

90

113

Паличка куряча

45

60

Компот із вишні (свіжомороженої)

150

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном ( яблуко )

27

36

Обід

Салат із овочів та солодкого перцю

40

55

Суп селянський з перловою крупою та сметаною

150/5

200/7

Пюре з бобових (горох або сочевиця)

90

113

Курячий шніцель

45

60

Кисіль вишневий

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Мус яблучний з фруктовим соусом (свіжозаморожена вишня)

97/22

134/30

Плов фруктовий

100

120

Йогурт

100

125

Фрукти за сезоном ( банан )

27

36

Енергетична цінність ( ккал) :

1253,03

1562,20

ПОНЕДІЛОК Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Салат із зеленого горошку з цибулею / Огірок свіжий

40/20

55/25

Суфле яєчне

75

75

Макаронні вироби відварені з маслом

80

100

Чай трав’яний

150

180

Фрукти за сезоном (апельсин)

27

36

Обід

Салат із свіжих томатів з солодким перцем

60

80

Суп із сочевиці

150

200

Картопля тушкована з цибулею та томатом

100

125

Мафіни з овочами та твердим сиром (свинина або яловичина)

63

84

Компот із суміші сухофруктів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Капуста смажена в сухарях

23

30

Каша ячнева в’язка

82

103

Гуляш з мяса курки

58

77

Компот із свіжих яблук

150

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном (банан)

60

80

Енергетична цінність ( ккал) :

1154,74

1474,32

ВІВТОРОК Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Гарбуз запечений з яблуками

45

60

Гратен «Зебра»

80

100

Какао з молоком

150

180

Бутерброд з твердим сиром

30/5

30/7

Обід

Салат з варених овочів

41

55

Суп гречаний

150

200

Бобові з цибулею (горох або сочевиця)

88

110

Рулет рибний

55

82

Компот із вишні (свіжомороженої)

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат із редису та свіжих огірків

50

60

Макарони відварені з овочами

100

125

Котлета натуральна з м'яса індика панірована в сухарях

48

64

Узвар

150

180

Фрукти за сезоном (груша)

60

80

Енергетична цінність (ккал)

1135,75

1427,9

СЕРЕДА Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Теплий салат з цвітної капусти та овочів /салат з капусти та кропу

50/30

50/45

Каша вівсяна в’язка

82

103

Пудинг із м’яса курки

60

80

Сік томатний

120

180

Хліб житній

30

30

Фрукти за сезоном (груша)

27

36

Обід

Салат український

65

90

Борщ по-бахмацьки

150

200

Плов з мяса курки

110

146

Узвар

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Морква припущена

50

70

Омлет з твердим сиром

57

57

Локшинник з фруктами

140

175

Йогурт питний

100

125

Енергетична цінність ( ккал) :

1208,25

1473,20

ЧЕТВЕР Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Салат з запеченої груші та моркви

55

77

Львівський сирник з морквою

100

120

Соус яблучний

22

31

Кисіль молочний

115

160

Фрукти за сезоном (банан)

27

36

Обід

Салат Полонинський

40

54

Суп гороховий з грінками

150/13

200/13

Банош по гуцульські з твердим сиром

80/4

100/5

Суфле рибне

45

68

Компот із свіжих яблук

150

180

Хліб житній

15

15

Вечер

Салат з зеленої цибулі з твердим сиром

40

40

Каша гречана розсипчаста

90

112

Болоньєзе ( з мяса яловичини)

64

87

Узвар

150

180

Хліб житній

30

30

Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом

50

75

Енергетична цінність ( ккал) :

1214,16

1557,72

П’ЯТНИЦЯ Четвертий тиждень

Найменування продуктів

Вихід, г (ясла)

Вихід, г ( сад )

Сніданок

Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі

50

70

Каша пшенична в'язка з морквою

96

125

Філе м’яса курки запечене під сиром

55

74

Чай трав’яний

150

180

Хліб житній

30

30

Обід

Салат із свіжих томатів з солодким перцем

60

80

Суп овочевий із сметаною

150/4

200/5

Булгур з овочами

90

105

Курячий шніцель

45

60

Компот із апельсинів

150

180

Хліб житній

30

30

Вечеря

Салат морквяно-яблучний з горіхами

60

80

Каша пшоняна з фруктами

110

143

Шарлотка яблучна

65

90

Сік фруктовий

120

180

Енергетична цінність ( ккал) :

1236,00

1639,00