ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ (на весняний період)
для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради
для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) загального типу
для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу
для закладів дошкільної освіти комбінованого типу (ясла-садок)
для закладів дошкільної освіти (ясла-садок) спеціального типу
для закладів дошкільної освіти (дитячий садок) спеціального типу
ПОНЕДІЛОК Перший тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Буряк тушкований з чорносливом
34
Помідор солоний/помідор свіжий
-/50
50/50
Каша кукурудзяна з вершковим маслом
90
110
Бефстроганов з курятини в кип’яченій сметані
30 / 9
40 /12
Чай байховий з лимоном
150/3
180/5
Хліб цільнозерновий
30
30
Фрукти за сезоном (апельсин)
50
75
Обід
Салат з цвітної капусти та варених овочів
50
50
Суп гороховий з грінками
150 /20
200 /20
Пиріг м’ясний з яловичини
140
187
Компот із суміші сухофруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Омлет з петрушкою
50
75
Каша молочна пшоняна
180
200
Яблуко печене
53
70
Какао
150
180
Енергетична цінність ( ккал) :
1184,76
1501,30
ВІВТОРОК Перший тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід,г ( сад )
Сніданок
Сирна запіканка із шоколадним соусом
122/20
155 /35
Йогурт питний
100
125
Фрукти за сезоном ( банан )
60
80
Обід
Капуста тушкована
50
Салат з квашеної капусти та буряка/ салат з свіжої капусти та зеленої цибулі
-/30
50/30
Суп - пюре з квасолі із кип’яченою сметаною
150
200/6
Шніцель рибний натуральний
47
70
Каша пшенична розсипчаста з цибулею
101
127
Узвар
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат « Мозаїка»/салат з редиски та свіжих огірків
90/50
120/60
Каша гречана розсипчаста
90
113
Тюфтелька куряча (з овочами)
66 /24
88 /32
Сік томатний
120
180
Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром
30/3/10
30 / 3/15
Асорті фруктове ( банан, яблуко, апельсин)
50
75
Енергетична цінність ( ккал) :
1278,74
1606,18
СЕРЕДА Перший тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Фузілі з твердим сиром
80/10
100/15
Омлет «Скрамбл»
50
75
Ікра морквяна
55
73
Кефір
100
125
Обід
Горошок овочевий відварений (свіжозаморожений)/салат «Весна»
58/30
72/50
Борщ полтавський із кип’яченою сметаною
150/6
200/8
Котлета «Ніжність» з курятини
58
77
Товчанка
114
114
Компот із свіжих яблук
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною.
50
50
Картопля варена запечена скибочками
85
94
Суфле із індички з цвітної капусти
65
87
Чай байховий
150
180
Хліб цільнозерновий
30
30
Фрукти за сезоном (банан)
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1228,98
1520,51
ЧЕТВЕР Перший тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Морква тушкована з яблуками і родзинками
60
80
Ліниві вареники з кип’яченою сметаною
120 /10
150 /10
Коктейль « Бананове молоко»
150
180
Обід
Салат з варених овочів/салат зі свіжої капусти та кропу
38/30
51/30
Суп з м’ясними фрикадельками (куряче м’ясо)
150 / 20
200 / 30
Рагу із курятини
102 /32
136 /43
Компот ягідний (вишня морожена)
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з зеленого горошку з цибулею
77/-
-
Солоний помідор / свіжий помідор
-/50
50/50
Риба тушкована з овочами
32/8
48/12
Каша рисова розсипчаста
82
103
Компот із сушених яблук
150
180
Фрукти за сезоном ( апельсини)
60
80
Хліб цільнозерновий
50
75
Енергетична цінність ( ккал) :
1222,38
1450,40
П’ЯТНИЦЯ Перший тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Молочно геркулесова каша з вершковим маслом
180
200
Яблучний тарт
72
72
Компот ягідний (вишня свіжоморожена)
150
180
Фрукти за сезоном ( банан )
60
80
Обід
Теплий салат з цвітної капусти та овочів/Салат з редиски та зеленої цибулі
50/30
50/50
Борщ зі шпинатом з курячим м’ясом
150 /6
200 /19
М'ясо відварене в кисло – солодкому соусі (свинина)
27 / 23
36 / 31
Мак енд чіз
144
182
Сік фруктовий
120
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Огірок свіжий
50
50
Каша ячна в’язка з вершковим маслом
82
103
Курячий рулет фарширований вареним яйцем
60
80
Компот із сухофруктів
150
180
Хліб цільнозерновий
72
72
Фрукти за сезоном (яблуко)
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1239,13
1567,44
ПОНЕДІЛОК Другий тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Омлет з морквою
60
60
Плов фруктовий ( яблука, курага, родзинки)
100
120
Йогурт питний
100
125
Обід
Салат з зеленого горшку та цибулі
77
88
Борщ чернігівський
150
200
Каша гречана розсипчаста
90
113
Шніцель зі свинини
60
80
Компот з суміші сухофруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з варених овочів / свіжий огірок
38/50
51/50
Фузіллі з твердим сиром
80
100
Пудинг з курятини
60
80
Чай байховий з лимоном
150/3
180/5
Фрукти за сезоном (апельсин)
60
80
Хліб цільнозерновий
30
30
Енергетична цінність ( ккал) :
1280,71
1486,59
ВІВТОРОК Другий тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід,г ( сад )
Сніданок
Запіканка рисово-сирна із ягідним кюлі
130/25
150/25
Кефір
100
125
Фрукти за сезоном (банан)
60
80
Обід
Салат з буряка та грецького горіха / салат з свіжої капусти та кропу
30/30
50/30
Суп з цвітної капусти з кип’яченою сметаною
150/5
200/8
Пюре з бобових ( гороху або сочевиці) з вершковим маслом
90
103
Фішболи в томатному соусі
41/27
62 /41
Сік фруктовий
120
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат із свіжих огірків
23
23
Роли картопляні з курячим м’ясом та сметанним соусом
116/40
145 / 55
Узвар
150
180
Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром
30/3/10
30/3/15
Фрукти за сезоном (апельсин)
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1150,76
1517,18
СЕРЕДА Другий тиждень
Найменування продуктів
Вихід , г (ясла)
Вихід ,г ( сад )
Сніданок
Капуста тушкована/ салат із свіжої капусти та огірка
50/40
70/60
Каша пшенична в’язка
90
113
Чахохбілі з куркою
32/45
43/60
Компот із сушених яблук
150
180
Хліб цільнозерновий
30
30
Мікс із фруктів (банан,яблуко,курага)
50
75
Обід
Теплий салат із овочів з цвітною капустою/салат з редиски та зеленої цибулі
50/30
50/50
Суп картопляний з макаронними виробами
150
200
«Кіш Лорен » м’ясний пиріг ( яловичина)
140
187
Сік томатний
120
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Вареники з вишнями с/м
120
160
Суфле яєчне
75
75
Яблуко печене з грецьким горіхом
40
90
Какао
150
180
Енергетична цінність ( ккал) :
1157,05
1408,29
ЧЕТВЕР Другий тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Мак енд чіз
144
182
Суфле рибне
45
68
Компот із апельсинів
140
180
Хліб цільнозерновий
30
30
Фрукти за сезоном ( яблуко )
27
36
Обід
Салат з запеченої капусти з родзинками/салат зі свіжої капусти з кропом
50/30
75/30
Суп-харчо
150
200
Картопляне пюре
91
114
Котлета рублена з курятини
58
77
Компот із сухофруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Морква тушкована з курагою
53
70
Сирний чізкейк із шоколадним соусом
122 / 20
155 / 35
Фруктовий коктейль
150
180
Енергетична цінність ( ккал) :
1145,09
1403,12
П’ЯТНИЦЯ Другий тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною
50
50
Рагу із курятини
102/ 32
136 / 43
Чай байховий
150
180
Хліб цільнозерновий
30
30
Фрукти за сезоном (апельсин)
60
80
Обід
Салат з буряка та квасолі /огірок свіжий
50/50
70/50
Суп болгарський з кип’яченою сметаною
150/4
200/5
Булгур з овочами
80
100
Котлета по-міланськи з сиром (курка або індичка)
45
60
Кисіль вишневий (вишня свіжозаморожена )
150
150
Хліб житній
30
30
Вечеря
Молочно гречана каша з вершковим маслом
180
200
Шарлотка яблучна
70
90
Напій з родзинок
150
180
Фрукти за сезоном (банан)
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1247,18
1467,19
ПОНЕДІЛОК Третій тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Салат з редису та зеленої цибулі
30
50
Омлет з твердим сиром
57
57
Макарони з маслом вершковим
100
125
Чай з лимоном
150/3
180/5
Фруктовий салат (банан, апельсин, яблуко)
70
90
Обід
Пудинг із цвітної капусти
61
83
Борщ полтавський з галушками та кип’яченою сметаною
150/6
200/8
Каша вівсяна в’язка
82
103
Запечене філе курки
45
60
Сік фруктовий
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Буряк тушкований в сметанному соусі / салат із свіжої капусти та кропу
57/30
75/30
Печеня по-домашньому із свининою
120
150
Компот ягідний (вишня свіжозаморожена)
150
180
Хліб цільнозерновий
30
30
Енергетична цінність ( ккал) :
1180,93
1480,75
ВІВТОРОК Третій тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Морква тушкована з курагою
53
70
Вареники ліниві з фруктовим соусом (малиновим або вишневим)
65/42
82/57
Коктейль «Бананове молоко»
150
180
Обід
Салат з запеченої капусти з родзинками/огірок свіжий
50/26
75/26
Суп польовий зі кип’яченою сметаною
150/4
200/5
Фішболи в томатному соусі
41/22
61/41
Товчанка
114
114
Сік томатний
120
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з зеленого горошку з цибулею
77
88
Бігос з яловим м’ясом
150
200
Компот із суміші сухофруктів
150
180
Хліб цільнозерновий
30
30
Фрукти за сезоном ( яблуко )
27
36
Енергетична цінність (ккал)
1205,59
1534,47
СЕРЕДА Третій тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Огірок свіжий
50
50
Картопляне пюре
91
114
Кури з яблуками в сметані
30/30
40/40
Компот із свіжих яблук
150
180
Хліб цільнозерновий
30
30
Фрукти за сезоном (банан)
60
80
Обід
Салат теплий із овочів з цвітної капусти/салат з свіжої капусти та огірків
50/40
50/60
Борщ із шпинатом з курячим м’ясом
150/10
200/15
Каша пшенична в’язка
80
100
Тюфтелька куряча (з овочами)
66/24
88/32
Напій лимонний з родзинками
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Омлет з морквою
60
60
Молочна гречана каша з вершковим маслом
180
200
Какао з молоком
150
180
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом
50
75
Енергетична цінність ( ккал) :
1250,36
1560,68
ЧЕТВЕР Третій тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Пудинг сирно-морквяний
135
169
Йогурт
100
125
Фрукти за сезоном ( банан )
60
80
Обід
Свіжий огірок
30
50
Суп рибний з філе ( мінтай, хек)
150
200
Каша гречана розсипчаста
90
113
Суфле індички з цвітною капустою
65
87
Узвар
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з свіжої капусти та кропу
30
30
Лобіо з квасолею
120
120
Паличка куряча
45
60
Чай байховий з лимоном
150/3
180/5
Фрукти за сезоном ( яблуко )
27
36
Хліб цільнозерновий
30
30
Енергетична цінність ( ккал) :
1217,82
1465,78
П’ЯТНИЦЯ Третій тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Мус яблучний з фруктовим соусом (свіжозаморожена вишня)
108/20
135/29
Плов з родзинками
100
120
Чай байховий
150
180
Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром
30/3/10
30/3/15
Обід
Капуста тушкована /салат зі свіжої капусти та зеленої цибулі
50/30
70/30
Суп селянський з перловою крупою та сметаною кип’яченою
150/5
200/7
Пюре з бобових (горох або сочевиця)
90
103
Нагетси з м’яса курки
56
75
Кисіль апельсиновий
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат « Мозаїка »/салат з редиски та огірків
90/50
120/60
Вареники з вареним курячим м’ясом
80
108
Сік томатний
150
180
Фрукти за сезоном (банан)
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1184,16
1472,17
ПОНЕДІЛОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Огірок свіжий
50
50
Мак ен чіз
144
182
Суфле яєчне
75
75
Компот із свіжих яблук
150
180
Фрукти за сезоном (апельсин)
60
80
Обід
Салат із свіжої цибулі та зеленого горошку
77
88
Суп гречаний
150
200
Запіканка овочева із курячим м’ясом
140
190
Компот із сушених фруктів
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Капуста смажена в сухарях
23
30
Пюре з бобових (гороху або сочевиці) з вершковим маслом
90
103
Котлета «Ніжність» з курятини
58
77
Чай байховий
150
180
Хліб цільнозерновий
30
30
Фрукти за сезоном (банан)
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1242,43
1470,35
ВІВТОРОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Салат фруктовий з тертим грецьким горіхом
50
75
Гратен «Зебра»
122
155
Чай байховий з лимоном
150/3
180/5
Хліб цільнозерновий
30
30
Обід
Салат із редису та зеленої цибулі
30
50
Суп із сочевицею з м’ясною фрикаделькою (яловичина)
150/11
200/17
Тюфтелька рибна в сметанно-томатному соусі
60/30
90/45
Каша ячнева в’язка
80
100
Компот із свіжих яблук
150
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Молочна пшоняна каша
180
200
Шарлотка з яблуками свіжими
50
65
Коктейль «Бананове молоко»
150
180
Енергетична цінність (ккал)
1246,16
1481,92
СЕРЕДА Четвертий тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Салат «Весна»
30
50
М’ясний сирок з білим соусом (куряче філе)
45
60
Каша вівсяна в’язка
82
103
Компот із суміші сухофруктів
150
180
Хліб цільнозерновий
30
30
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом
55
75
Обід
Капуста цвітна (або білокачанна) підсмажена з яйцем
46
58
Борщ зелений з курячим м’ясом
150/6
200/19
Плов з булгуру (свинина)
120
150
Сік томатний
120
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Морква тушкована
50
690
Локшинник з фруктами
140
175
Йогурт питний
100
125
Фрукти за сезоном (банан)
60
80
Енергетична цінність ( ккал) :
1242,67
1597,56
ЧЕТВЕР Четвертий тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Львівський сирник з морквою
100
120
Кисіль молочний
100
150
Фрукти за сезоном (банан)
60
80
Обід
Огірок свіжий
26
26
Борщ український
150
200
Суфле рибне
45
68
Пенне з вершковим маслом
80
100
Компот із свіжих фруктів та яблук
120
160
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат з редиски та свіжих огірків
50
60
Бефстроганов з вареної яловичини
31/19
37,2/22,8
Каша гречана розсипчаста
90
113
Узвар
150
180
Хліб цільнозерновий
30
30
Фруктовий салат (банан, апельсин,яблуко)
70
90
Енергетична цінність ( ккал) :
1163,34
1443,69
П’ЯТНИЦЯ Четвертий тиждень
Найменування продуктів
Вихід, г (ясла)
Вихід, г ( сад )
Сніданок
Салат із цвітної капусти та овочів /огірок свіжий
30/50
50/50
Філе куряче запечене під сиром
45
60
Каша пшенична з морквою
80
155
Хліб цільнозерновий
30
30
Узвар
100
125
Фрукти за сезоном (яблуко)
60
80
Обід
Горошок овочевий відварний ( свіжозаморожений)
58
72
Капусняк
150
200
Тюфтельки м’ясні в сметанно-томатному соусі (свинина)
45/20
65/30
Картопляне пюре з вершковим маслом
91
114
Компот із апельсинів
148
180
Хліб житній
30
30
Вечеря
Салат із редису та свіжих огірків
50
60
Шніцель із індички
55
80
Макарони відварені з овочами
100
130
Сік фруктовий
120
180
Енергетична цінність ( ккал) :
1201,49
1548,75